Spicy warme chocolademelk met rode peper

Culy 21 okt 2013 Drankjes

Tijdens deze koude dagen is een kop warme choco nooit een overbodige luxe, en zeker niet met een dagelijkse dosis pit in de vorm van rode pepers. 

Kijk hier voor onze tien regels voor de perfecte warme chocolademelk.

Verwarm de melk in een pannetje op laag vuur met de kruiden en breek de chocolade in stukjes. Klop ondertussen de slagroom luchtig, eventueel met de suiker.

Smelt vervolgens de chocolade in de melk en serveer met een mooie toef slagroom. Garneer eventueel met een klein (heel klein) snufje cayennepeper of cacao.

Bron: Flickr

  • 250 ml volle melk
  • 70 gram pure chocolade
  • Mespuntje gedroogde chili flakes
  • Klein snufje zeezout
  • Mespuntje gemalen kaneel
  • Mespuntje nootmuskaat
  • 50 ml slagroom
  • Optioneel: 1 theelepel suiker
  • Optioneel: Klein snufje cayennepeper of cacao
Reageer op artikel:
Spicy warme chocolademelk met rode peper
Sluiten