Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 18 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

8 x de allerleukste snacks voor thuis

Benieuwd waar de Culy-redactie zoal naar grijpt tijdens een snack attack? Wij zetten onze 8 favoriete snacks voor thuis op een rijtje.

Grote kans dat we nog steeds (veel) meer tijd thuis doorbrengen dan een tijdje geleden. Dat brengt gelukkig ook heel wat positiefs mee, zoals de mogelijkheid om snel even in de keuken te duiken en je favoriete snack te bereiden (waar dat op kantoor toch vaak minder evident was). Er zijn ergere dingen in het leven.

8 x de leukste snacks voor thuis

1. Crudités met tahini

Snel, gezond en lekker: zo hebben we het graag. Heb je nog wat komkommer, wortels of andere snackbare groenten liggen? Snijd ze in reepjes en serveer met een beetje tahini (en eventueel extra zeezout). Lekkerrrr.

> Tip: Hoe herken je goede tahin?

Crudités met roze tahini
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

2. Radijs met piccalilly

Het is van Joris Bijdendijk dat we leerden hoe goddelijk de combinatie radijs-piccalilly wel niet is. In zijn kookboek Een keuken voor de lage landen staat zijn recept voor radijs met homemade piccalilly en zeewierkruim, maar je kunt zelf natuurlijk ook een vereenvoudigde versie maken met kant-en klare piccalilly. Al is die zelfgemaakte wel héél erg lekker…

3. Gekruide en geroosterde noten

Je hebt noten die je rechtstreeks uit de verpakking snackt, en je hebt noten die je nog even voorziet van je favo kruidenmengsel en vervolgens nog even roostert. En hoewel er niets mis is met dat eerste, ga je ongetwijfeld nóg blijer worden van dat laatste. Onze favo’s? Cashewnoten in een knapperig kokosjasje of deze Oosterse notenmix.

Oosterse notenmix recept
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

4. Kaas met mosterd

Ondanks dat we het allerliefst de tijd nemen voor een uitgebreide kaasplank (met rode wijn, duh), kunnen we ook erg blij worden van een mini-kaasplankje door de dag heen, bij wijze van snack. Uiteraard geserveerd met mosterd waarvan je ogen gaan tranen en een paar knapperige cornichons.

5. Nori tempura

Culy’s Nancy wijdde laatst een artikel aan haar liefde voor nori tempura, en geef haar maar eens ongelijk. Nog nooit geproefd? Haal maar eens een zakje in huis en gun jezelf even een moment van plezier tijdens het werken.

Nori tempura snack
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

6. Popcorn met toppings

Zelf popcorn kunnen maken is dé skill waarmee je plotselinge snack attacks te lijf gaat. En als er iets is waar we goed in zijn, dan is het wel om toppings voor op de popcorn te bedenken. Popcorn met edelgistvlokken, popcorn met miso, popcorn met Doritos-kruidenmix of popcorn met furikake? Wij vinden het allemaal geweldig.

> Tip: Dit is onze favoriete (en de beste!) manier om popcorn te maken

7. Dumplings uit de diepvries

Onze liefde voor de diepvriesafdeling in Aziatische toko’s is groot, heel groot. Niet alleen koop je er bao-buns, naanbrood of bevroren limoenblaadjes (voor in je curry’s!) maar ook de beste kant- en klare dumplings. Die hoef je gewoon maar even te stomen of krokant te bakken en te serveren met sriracha of een andere dipsaus naar keuze. Easy peasy en goddelijk lekker.

8. Edamame

En als je dan toch langs de toko gaat, neem dan meteen een zak edamameboontjes mee, die in de schil. Ook hiervan kun je dan heel makkelijk een handje opwarmen in de magnetron en serveren met grof zeezout.

Edamame boontjes als voorbeeld van favoriete snack
Bron: Pexels

Meer snack inspo?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.