Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 17 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

PRACK: bier en eten in een ruige loods (Brack) in Breda

Stoere bieren, eerlijk eten en een ruime, industriële locatie aan het water: da’s hoe we PRACK in Breda in een notendop zouden omschrijven. Een andere manier om PRACK te omschrijven is echter: PRACK wordt je place the be deze zomer.

We kunnen er maar beter aan wennen dat ruime, open plekken tegenwoordig in opkomst raken. Al hoeft dat helemaal niet te betekenen dat er sfeer verloren gaat. Kijk maar naar het terras van PRACK, waar je op 1000 (!) vierkante meter tafelt aan een ruige grote loods, pal aan het water. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon ín de loods plaatsnemen, wat je wil.

Wat een bierkaart!

Zeg je PRACK, dan zeg je biertjes. Op hun bierkaart wordt acteur Jack Nicholson in koeienletters geciteerd: ‘Beer is the best damn drink in the world’.

En de bieren zijn uiteraard van BRACK beer construction: de samenwerking tussen Brouwerij Bliksem, Ramses Bier en Bredase Bomen (en dus ook PRACK). Dat resulteert  in een uitgebreide bierkaart met een groot aantal biertjes uit de voorgenoemde brouwerijen. Van een Zwaluws Nat (Ramses Bier) tot een Bracke Kip Saison (Brouwerij Bliksem).

Ook leuk: bij sommige bieren krijg je zelfs een muziek degustatietip. De Blitz van Brouwerij Bliksem drink je bij Blitzkrieg Bop, bij een Hemelvuur luister je naar Thunderstruck van AC/DC. Logisch!

PRACK’s menu

En bij bier hoort een hapje eten. De kaart is ook precies wat je hoopt en verwacht als je een avond biertjes gaat drinken: van een Broodje Bal tot nacho’s en een plankje met Bracke speck: hun huisgemaakt buikspek met koffie-ahorn lak.

Dat was dan wat betreft de barkaart, maar PRACK serveert ook grotere gerechten als chili con carne, massaman curry en vegan zoete aardappelstoof met ras el hanout. Allemaal lekker, allemaal eerlijk en vers.

Meer in Breda?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.