Redactie
Redactie Recepten 8 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je goddelijke yakitori

Het nieuwste kookboek van Sabine Koning (van de heerlijke blog OhMyFoodness) is uit: Reishonger. Wij mogen jullie blij maken met een lekker recept uit dit boek: homemade yakitori!

In Reishonger neemt Sabine je aan de hand van haar favoriete internationale recepten mee op een culinaire wereldreis. Van over the top Amerika en mysterieus Japan naar eetstalletjes in Bangkok en de skipistes in Oostenrijk.

Sabine: “Voor dit recept heb je 500 gram kip nodig. Dat ‘kip’ kun je heel breed opvatten. Gebruik kipfilet, kippendijen, kipgehakt, wat jij wil. In Japan at ik Yakitori van kippenmaagjes en van krokant gebakken kippenvel. Die laatste vond ik overigens de lekkerste ooit. Ik ben gék op kippenvel!”

yakitori
Reishonger

Zo maak je yakitori

  1. Breng het vlees op smaak met het zout en rijg het vervolgens aan de satéstokjes. Leg de sateetjes afgedekt in de koelkast.
  2. Doe voor de lak de overige ingrediënten in een steelpannetje. Roer goed door met een garde en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en reduceer de lak in 30 minuten tot een stroperig mengsel.
  3. Grill de yakitori gaar op de barbecue of onder de grill. Bestrijk om de zoveel tijd aan alle kanten met de lak tot het vlees gaar en lekker plakkerig is geworden.

Reishonger is verkrijgbaar bij de (digitale) boekwinkel voor € 22,50.

Dit vind je vast ook lekker:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.