Redactie
Redactie Nieuws 4 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Dat wil je zien: Yotam Ottolenghi te gast in College Tour

De laatste drie namen van College Tour voor dit najaar zijn bekend! Naast zangeres Gloria Estefan en komiek André van Duin schuift niemand minder dan topkok Yotam Ottolenghi aan in de collegezaal.

College Tour zal iedere vrijdag vanaf 10 november uitgezonden worden om 21.05 uur bij NPO 2. De uitzending met Ottolenghi is te zien op vrijdag 24 november.

De opnames vinden plaats op woensdag 15 november in Amsterdam. Studenten kunnen zich aanmelden voor de opnamen op collegetour.ntr.nl.

Yotam Ottolenghi

Over Yotam Ottolenghi

Deze Israëlisch-Britse kok begon zijn carrière als journalist, maar is al jaren zeer invloedrijk in de culinaire wereld. Hij schrijft kookboeken en kookt de sterren van de hemel in zijn Londense restaurant ‘Nopi’.

Miljoenen thuiskoks werden geïnspireerd door Ottolenghi’s moderne, op groenten gebaseerde Arabische kookstijl: een mix van diverse keukens uit zowel het Midden-Oosten als het Westen. Ottolenghi zette het gebruik van ingrediënten als sumak, za’atar en granaatappelpitten op de kaart.

Ottolenghi heeft het bereiden van groenten tot kunst verheven. Zijn bekendste boeken zijn ‘Plenty’, ‘Plenty More’ en ‘Jerusalem’. Onlangs verscheen zijn laatste boek ‘Sweet’.

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Dat wil je zien: Yotam Ottolenghi te gast in College Tour
Sluiten