Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 21 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Handig: met deze recepten kook je meteen voor twee dagen

Iedereen heeft er wel eens last van: er zit een drukke week aan te komen en koken schiet er bij in. Maar des te belangrijker om in zo’n week wél goed – en lekker – te blijven eten. Dat doe je met deze recepten voor twee dagen.

Vandaag blij, morgen helemaal opgelucht.

Dit zijn de lekkerste recepten voor twee dagen

Of je nu voor jezelf kookt of voor vijf, er dient zich altijd wel eens – of wel vaker – een situatie voor waarbij je al van tevoren weet: ik moet voorbereid zijn rond etenstijd. Thuiskomen met een onafgeronde to-do lijst is jammer, maar staat er al een volledige maaltijd klaar dan scheelt dat toch weer een beetje.

Uit de oven

Grote kans dat ook jij bij recepten voor twee dagen aan lasagne denkt. Het kost even wat werk op dag 1, maar dat maakt dag 2 dan ook weer helemaal goed. Het kan natuurlijk met een basisrecept voor lasagne, maar voor de zekerheid hebben we meer variaties op de klassieke versie voor het gemak voor je verzameld.

vega paddenstoelenlasagne
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

De lekkerste soepen

Ook zo’n gouwe ouwe: een flinke pan soep. Bijkomend voordeel is dat het ook op dag 1 weinig tijd kost én – mits je genoeg maakt natuurlijk – je er ook nog een extra lunchportie aan overhoudt. Soep verveelt niet snel, het kan hartstikke gezond zijn en het doet ook niet zo’n pijn aan de portemonnee.

Turkse rode linzensoep met munt
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Stoven en curry’s

Misschien wel onze favoriet als het gaat om recepten voor 2 dagen: een stoof of curry. Deze wordt immers lekkerder naarmate het langer opstaat en is dus minstens zo smakelijk op dag twee. Ook fijn voor de afwisseling: eet het gerecht op dag 1 met aardappelen, polenta, couscous of rijst, en pak er op dag twee wat stokbrood, naan of paratha’s bij.

Kokos paneer
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer koken met gemak:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.