Redactie
Redactie Recepten 30 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: runderstoofvlees met bier & appelstroop

Zin in een volle pan runderstoofvlees, perfect voor in de koude maanden? Maak dan deze variant met bier & appelstroop.

Dit gerecht zit vol smaak en met een beetje zoetigheid, en is geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver. Serveer dit heerlijke stoofvlees met Vlaamse friet of aardappelpuree. Yum!

Runderstoofvlees met bier & appelstroop

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snijd de sukadelappen in flinke dobbelstenen (er mag nog wel wat vet aan zitten, maar geen enorme stukken). Wentel ze door de bloem en breng op smaak met peper en zout. Snipper ook ondertussen het uitje grof.

Verhit de boter in een grote (ovenvaste!) braadpan of stoofpot (waar je ook een bijpassende deksel bij hebt). Zodra de boter uitgebruisd is, voeg je het vlees toe aan de pan. Mocht het teveel voor de pan in ééns zijn, doe het dan in twee delen. Bak de stukjes vlees aan alle kanten goudbruin. Haal het vlees uit de pan (laat het vocht in de pan zitten) en voeg de uitjes toe. Bak in een paar minuutjes zacht.

Doe het vlees nu terug in de pan en voeg de laurierblaadjes, verse oregano, de runderbouillon en de stukjes zongedroogde tomaat toe. Giet ook het bier erbij, zodat alles onder komt te staan.

Snijd de bol knoflook horizontaal door, zodat je twee ronde platte helften krijgt. Leg in een klein ovenvast schaaltje en besmeer beide binnenkanten van de knoflook met wat olijfolie.

Zet de pan mét deksel in de oven op een bakplaat of rooster en leg daarnaast het kleine schaaltje met de knoflook. Zet 3 uur in de oven op 175 graden.

Na ongeveer 1 uur haal je de knoflook uit de oven en knijp je de zachtgeworden teentjes uit de schil (de schil kun je weggooien). Roer de zachte knoflook door de 4 eetlepels appelstroop (dit lijkt veel, maar is echt lekker in het runderstoofvlees!). Haal de stoofpot uit de oven, roer dit knoflook-appelstroop mengsel erdoorheen, en zet weer terug totdat de oven piept en de stoof er in totaal 3 uur heeft in gestaan.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.