Deze gerechten om in te vriezen wil je dubbel maken (en je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn!)
Iedereen kent dat gelukssprongetje wanneer je uitgehongerd de vriezer opentrekt en er nog wat lekkers in vindt. Wij zien zo’n moment vooral als reminder om wat vaker een beetje extra te koken om zodat je gerechten kunt invriezen. Bij sommige recepten betekent méér koken namelijk nauwelijks meer moeite, en de winst op drukke dagen is gigantisch.
Wie daar hetzelfde over denkt, kan met dit diepvriesproof lijstje een voorsprong nemen op drukke werkdagen.
Van deze recepten maak je extra om in te vriezen
1. Tinga de pollo
Tinga de pollo is perfect om in grote hoeveelheden te maken en vervolgens in te vriezen. Het is voor Culy’s Ogechi een musthave op warme zomerdagen, maar ook bij kouder weer is een tacoparty natuurlijk op z’n plaats. Je hoeft dan alleen nog maar taco’s (of tostada’s) op te warmen en te serveren met een berg ijsbergsla, plakjes radijs, limoensap, feta en een heleboel koriander.
2. Pasta met héél veel kleine gehaktballetjes in tomatensaus
Gehaktballetjes in tomatensaus is een ultiem diepvriesproef gerecht. En als je die gehaktballetjes lekker klein rolt, krijg je bij elke hap pasta ook een hapje gehaktbal. En terwijl de saus ontdooit, hoef je enkel nog de pasta te koken op drukke dagen – kun je.
> Gehaktballetjes in tomatensaus
3. Surinaamse bruine bonen met rijst en spekjes
Op zoek naar krachtvoer? Maak Surinaamse bruinen bonen met spekjes. De bonen vries je handig in, rijst kun je nog even à la minute bijkoken. Lekker met wat frisse komkommerpickles die zich ook weer heel goed van tevoren laten maken.
>Surinaamse bruine bonen met rijst en spekjes
4. Turkse rode linzensoep
Deze Turkse linzensoep is een ideaal invriesgerecht. De soep bevat geen zuivel (wat zich na invriezen nog wel ‘ns vreemd kan gedragen) en is extra vullend dankzij de rode linzen. Verwarm nog even wat platbrood en je zit gebakken!
>Turkse rode linzensoep met citroen en pul biber
5. Mexicaans stoofvlees (barbacoa)
Gerechten invriezen is top. Stoven zijn ideaal om in te vriezen en van alle stoofschotels is barbacoa misschien wel favoriet. Het grootste werk zit in het langzaam garen van het vlees, een proces waar je verder geen omkijken naar hebt. En waag je je dan toch aan dit staaltje slow cooking, maak dan genoeg om een deel in te vriezen.
>Mexicaans stoofvlees (barbacoa)
6. Echte Italiaanse stoofschotel met kip
Dol op kip? Wij ook. In dit heerlijke stoofgerecht staan Italiaanse smaken voorop en dat is niet alleen onmiskenbaar lékker, maar ook lékker handig om in te vriezen.
>Italiaanse stoofschotel met kip
7. Paddenstoelenlasagne (van Ottolenghi)
Deze paddenstoelenlasagne is zo’n gerecht waarbij je niet doorhebt dat je eigenlijk ontzettend veel groenten aan het eten bent. Dat komt omdat de smaken helemaal on point zijn en omdat de tomatensaus met fijngehakte gegrilde champignons iets wegheeft van een Italiaanse ragù. Lasagne laat zich bovendien uitstekend invriezen en weer opwarmen. Het beste doe je dat op dezelfde manier als hoe je ‘m hebt bereid: in de oven en op de dezelfde temperatuur.
8. Gerechten invriezen: Surinaamse soep van gele erwten (klassieke pesi met zoutvlees en kip)
Wist je dat de oer-Hollandse erwtensoep een ver familielid heeft? Deze Surinaamse soep-variant wordt gemaakt van gele erwten, bevat lekker veel kruiden én zoutvlees. Maak het eens en maak meteen een extra portie voor de vriezer, daar ga je geen spijt van krijgen.
>Surinaamse soep van gele erwten: klassieke pesi met zoutvlees en kip
Onze populairste artikelen van deze week:
- De 20-minuten ovenschotel waar ik voor kies op een drukke avond
- Rodewijnsaus saai? Dit geheime ingrediënt tilt ‘m naar een hoger niveau
- Dit is waarom jij je vis altijd te ver doorbakt (en dit is hoe je het wél moet doen)
- Kip jambalaya (een Southern klassieker)
- Op en neer naar de culinaire hoofdstad van de wereld (binnen 3,5 uur ben je in Parijs!)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F02%2FDSC00802-2-e1612865031556.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F07%2FTinga_de_pollo_1.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F08%2F2_heel_veel_kleine_gehaktballetjes.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F02%2FDSC04951.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F02%2F2_turkse-rode-linzensoep.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F02%2F6_Mexicaans-stoofvlees.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2014%2F08%2FIMG_6350-512x341.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F02%2FIMG_6860-e1581261235353.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F02%2Fpesi-soep-1.jpg)