Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 21 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Een heerlijk (en makkelijk!) recept voor gamba’s in Pernod

Misschien ken je Mireille en Arno van The Holy Kauw Company nog als de auteurs van dat leuke boek Limonade. Ze zijn nu terug met een boek waarin ze zich helemaal storten op de fijnste dag van de week: de zondag. Typisch zo’n dag waarop je een taart bakt, soep trekt of juist languit op de bank ligt met je snelle tv-dinner. In Zondag – Eten & koken op de fijnste dag van de week delen ze hun állerbeste recepten voor een perfecte zondag. Zoals dit makkelijke recept voor gamba’s in Pernod.

Mireille & Arno: “Onze familie en vrienden zijn gelukkig allemaal gek op lekker eten en kunnen eigenlijk ook allemaal heerlijk koken. We laten ons dus met liefde uitnodigen voor gezellige etentjes op onze vrije zondag. Ooit maakte onze vriend Roland deze geweldige gamba’s in Pernod voor ons. Met je vingers eten en het brood dopen in de romige anijsachtige saus. Niet normaal zo lekker!”

Gamba's in Pernod
Hanke Arkenbout

Aan de slag

1. Verhit de olie in een koekenpan en voeg de gamba’s toe. Bak ze op hoog/middelhoog vuur – speel hier een beetje mee. Keer de gamba’s als ze oranje kleuren. Voeg peper en knoflook toe en bak ca. 1 minuut mee. Blus het geheel af met de Pernod en laat iets inkoken (de alcohol verdampt). Schud de gamba’s heen en weer in de pan zodat de Pernod er als een jasje omheen hangt. Zorg dat er voldoende vocht in de pan achterblijft.

2. Haal de pan van het vuur en roer het klontje roomboter en de bieslook erdoor. Leg de gamba’s op een mooie schaal en schenk de warme saus uit de pan erover. Leg de citroenparten erbij – die kun je erover uitknijpen als je dat lekker vindt.

3 . Serveer met vers gebakken stokbrood, aïoli en een eenvoudige groene salade wanneer je dit gerecht als maaltijd eet.
De saus waar de gamba’s in zwemmen is de beste brooddip die we kennen!

Tip: zet voor iedereen een kommetje lauwwarm water met een partje citroen neer om de vingers schoon te maken of zorg voor voldoende servetten op tafel – je zult ze nodig hebben.

Zondag van The Holy Kauw Company

Zondag – Eten & koken op de fijnste dag van de week – van The Holy Kauw Company (Uitgeverij Snor) ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 19,99.

Meer lekkere recepten voor op zondag:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.