Redactie
Redactie Diner 13 apr 2014
Leestijd: 1 minuut

Frittata met citroen, garnalen & doperwten

Een heerlijk recept van Cuisine de Clementine dat de lente meteen in huis haalt: een frittata met citroen, garnalen en doperwten. Hiervoor heb je maar weinig ingrediënten nodig én hij staat binnen no time op tafel. 

Nieuw met het maken van frittata’s? Klik dan hier voor ons artikel met handige do’s & don’ts.

Verwarm je oven voor op 220 graden. Klop in een kom de eieren met een klein scheutje melk, zout en peper los (doe dit niet te lang, het eigeel en eiwit mogen een beetje gescheiden blijven, zo wordt de frittata luchtiger). Voeg vervolgens de basilicum, citroenrasp, citroensap, Parmezaanse kaas en doperwten toe. Hak de helft van de garnalen in stukjes, laat de rest heel en gooi bij het eimengsel.

Verhit een flinke scheut olijfolie in de koekenpan en schenk het eimengsel erin. Zet het mengsel op matig vuur en roer gedurende 1 minuut langzaam door elkaar. Zet de pan vervolgens in de hete oven. Bak de frittata ongeveer 4-5 minuten, totdat hij goudbruin en luchtig is. Strooi de Spaanse peper en bosui erover en schuif de frittata voorzichtig op een bord. Maak de salade aan met wat citroensap, olijfolie en een beetje zout. Verdeel de salade vervolgens over de frittata en serveer direct.

* Mocht je geen koekenpan hebben die in de oven kan, dan kan je de frittata ook maken in een kleine koekenpan met dikke bodem + deksel: verhit een flinke scheut olijfolie in de koekenpan en schenk het eimengsel erin. Zet het mengsel op matig vuur, roer het gedurende 1 minuut langzaam door elkaar. Bak de frittata vervolgens ongeveer 10 tot 15 minuten op zeer laag vuur met een deksel op de pan.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.