Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Inspiratie 24 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Pretzels: een meesterlijke toevoeging voor de lekkerste koekjes

Op de redactie van Culy maken we er onze missie van om al onze beste culinaire tips met jullie te delen. We houden dan ook constant onze oren open voor tips van alle grote en kleine kookhelden om eten nog beter, lekkerder en makkelijker te maken. Vandaag hebben we er eentje in de categorie: must try & amazing. Voeg pretzels toe aan jouw koekjesdeeg, het is namelijk een crunchy en zoutige meesterzet.

Pretzels?

Deze snacks zijn niet voor 1 gat te vangen – ze hebben er namelijk 2 – want ze worden bijna altijd gebakken in de vorm van een knoop. Je kunt ze krijgen in grote, zachte broodjes, maar ook als kleine, harde snack, dat is het verwarrende aan de naam. Tegenwoordig is de knoop ook niet meer standaard, maar worden ze ook als stokjes, rondjes of vierkantjes aangeboden.

Maar wat ze allemaal in ieder geval met elkaar gemeen hebben – groot of klein -: de zoutkorrels op de rand. Mjam. 

De nieuwste creatie van de cronut-koning: met pindakaas gevulde pretzels

Koekjes met een extra crunch: pretzelcookies

In de hele rij met toevoegingen die je kunt doen aan koekjes zijn pretzels niet het eerste waar je aan zal denken. Misschien denk je sneller aan toffee, kaneel, Oreo, M & M’s, pecan en kokos of frambozen. En laten we uiteraard de good old chocolate chip cookies niet vergeten…

Maar pretzels geven (alle bovenstaande) koekjes een meesterboost, een crunch, een kick in iedere hap, door de krokante snacks. Daarnaast zorgen die zoutkorrels voor een goed tegenwicht van al het zoete. Met deze toevoeging van krokant, zout en textuur breng jij je cookie tot een nieuw level. En dat allemaal met de simpele toevoeging van pretzels! Wat wil je nog meer?

Check een bijzonder recept voor zeezout, butterscotch pretzle cookies van Cookies and cups.

 

 

 

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.