Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 12 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Kerstkoekjes maken moeilijk? Niet met deze supermakkelijke recepten

Tijdens die knusse kerstdagen moeten er natuurlijk koekjes gebakken worden. Maar omdat er al genoeg te doen is – en er wellicht ook kinderhanden in het spel zijn – gaan we het onszelf niet te moeilijk maken. Dit zijn daarom makkelijke recepten om kerstkoekjes mee te maken.

Om ze vervolgens natuurlijk zo snel mogelijk op te eten.

Met deze makkelijke recepten kan iedereen kerstkoekjes maken

Je ziet ze misschien wel eens voorbij komen in films of reclames: van die perfecte kerstkoekjes in de meest indrukwekkende vormen geglazuurd. Dat is niet voor niets in scène gezet, want tenzij je zeeën van tijd en vooral geduld hebt, beginnen we er niet aan. Wat we wél willen en kunnen zijn vooral lekkere koekjes maken in kerstige sfeer, zonder daar je hele kerstvakantie voor op te hoeven geven.

Kerstkoekjes recepten
Bron: Unsplash

Hangend aan je beker

Leuk, die koekjes in die boom, maar grote kans dat ze uiteindelijk sowieso in de warme choco gedipt gaan worden. Dus waarom zou je ze niet meteen aan de mokken op kopjes hangen? Met dit recept en simpele vorm-truc heb je een origineel én lekker koekje inclusief verrassende presentatie.

> Naar recept: Deze kerstkoekjes hangen aan je kopje

De ultieme kerstkoekjes maken

Aangezien er niet iets bestaat als één typische kerstsmaak zoals kruidnoten bij Sinterklaas horen, is het makkelijkst om enkele vormpjes aan te schaffen. Een kerstboom, een krans of een kerstman; met het volgende recept heb jij een knaller van een basisrecept inclusief feestelijk amandelschaafsel, die regelrecht die boom in kunnen – letterlijk dus.

> Naar recept: Culy Basics: zandkoekjes recept (leuk voor kinderen!)

Zandkoekjes recept basis recept
Unsplash

Op z’n Italiaans

Klassiekers zijn natuurlijk altijd leuk, maar wil je echt je kerstkoekjes naar een hoger niveau tillen, dan hebben we een parel van een recept voor je. Deze cantuccini’s zijn niet alleen in de witte chocolade gedoopt, ze bulken ook nog eens van de typische winterse kerstsmaken. Dit is kerstkoekjes maken 2.0.

> Naar recept: Culy Homemade: cantuccini met pumpkin spice en witte chocodip

Pumpkin spice cantuccini
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Parels in de boom

Ben jij niet zo van de basic looks en smaken, dan kun je all out gaan met dit recept. We durven bijna te zeggen dat de volgende kerstkoekjes je versiering in de kerstboom zullen overtreffen. En dan hebben we het nog niet eens over de smaken gehad. Pretzels, pistache en cranberry? Pas even op, want met deze parels is jouw kerstboom in een mum van tijd leeggegeten.

> Naar recept: Culy Homemade: kerstkoekjes met pretzel, cranberry en pistache

kerstkoekjes met cranberry en pistache
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Kerstbrownies

Nu was je misschien op zoek naar koekjes, maar waarom niet een keer iets anders zoets wat er minstens zo feestelijk uitziet? Een blik op deze kerstbrownies en het is moeilijk om niet meteen al aan het werk te gaan. De groene pandan zorgt voor extra smaak én kleur, extra leuk canvas om de boompjes nog meer op te leuken.

> Naar recept: Culy Kids: feestelijke (en makkelijke!) kerstbrownies met pandan

Kerstbrownies
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Meer zoets met kerst:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.