Onze favoriete recepten voor pompoensoep

De pompoenen zijn alweer even volop aanwezig. Wij zijn gek op pompoensoep door de zoete smaak, maar ook omdat je er eindeloos veel kanten mee op kunt. Daarom: onze favoriete recepten voor pompoensoep.

Oosters met kokos

Pompoen en kokos zijn als tomaat en basilicum: altijd een goed idee! Voeg er vervolgens een rood pepertje, knolletje gember en een flinke bos koriander aan toe en je hebt de lekkerste Oosterse pompoensoep.

Volg bijvoorbeeld aan ons standaard recept, ga voor die van Lindsey of maak deze versie met kokosrasp en wortel.

Pompoensoep kokos

Kerrie, komijn en kaneel

Deze combinatie is goud waard, en al helemaal bij pompoen. Het recept kun je bijna geen recept noemen, want het enige wat je hoeft te doen is een gesnipperde ui met pompoenblokjes fruiten in een ruime pan. Breng op smaak met een snuf kerrie, komijn en kaneel en bak kort mee.

Blus af met kippenbouillon en kook de pompoen gaar. Pureer en breng op smaak met een beetje yoghurt of room, peper en zout.

pompoen soep stock

Mediterraan met salie

Oeh, van pompoen met salie worden we al helemaal blij! Maak bijvoorbeeld dit recept van Matt Preston en je hebt gegarandeerd succes.

Pompoensoep Matt Preston

Pompoen & appel

Wist je dat appel ook geweldig goed combineert met pompoen? Het zorgt voor net dat beetje extra frisheid waardoor de soep niet te heftig wordt.

Zelf maakten we een variant met appelchips (lekker krokant), maar bij deze pompoensoep van Sarah aan de Kook gebruik je maar liefst vier appels en rooster je van tevoren de pompoen. Ook lekker: voeg een beetje sinaasappel toe.

Zoete aardappel-pompoensoep met appelchips1

Ppp… peterselie!

We zagen allerhande smaakmakers voorbij komen, van gember tot komijn, maar ook peterselie is een belangrijke speler in de wereld van de pompoen.

Zeker bij dit recept van Renée Kemps waarvoor ook rode paprika wordt gebruikt proef je het kruid goed en wordt de soep wederom niet te zwaar.

Pompoensoep Renee Kemps

Herfstige pompoen soep met kastanjes

Tot slot een herfstige variant van Martha Stewart met kastanjes. Hierdoor wordt de smaak juist rijker en dieper, heerlijk voor een koude, regenachtige avond op de bank!

Creamy autumn butternut squash soup on rustic wood background

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!