Culy Homemade: pompoensoep met wortel en kokosmelk

Culy 23 jan 2016 Diner

Een heerlijk recept uit Culy’s keuken: pompoensoep met wortel en kokosmelk. Supersnel te maken en ontzettend lekker.

Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes (tegenwoordig kun je bij veel supermarkten dit al kant-en-klaar kopen, scheelt tijd!). Doe hetzelfde met de wortel, zorg dat de stukjes pompoen en wortel ongeveer even groot zijn, dan gaart het gelijkmatig.

Verhit wat olijfolie in een grote pan. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en laat een paar minuutjes aanfruiten. Voeg dan de pompoen- en wortelblokjes toe en bak een paar minuten mee. Voeg dan de bouillon toe en kook de groenten in zo’n 20 minuten zacht en gaar.

Zet dan het vuur uit, voeg de kokosmelk toe en pureer het geheel in de staafmixer. Wil je je soep wat dunner, voeg dan wat water of bouillon toe. Breng, als de soep mooi glad is geblend, het geheel op smaak met peper & zout.

Serveer in een kom met een lepel yoghurt en wat geroosterd amandelschaafsel.

Culy Homemade pompoensoep met wortel & kokosmelk0001

Servies van Bitossi Home

Voor 4-6 personen:

  • 2 wortels of 1 grote winterpeen, in blokjes gesneden
  • 400 gram pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui of 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 500 ml groentenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • Peper & zout
  • Geroosterd amandelschaafsel, als garnering
  • Yoghurt, als garnering
Reageer op artikel:
Culy Homemade: pompoensoep met wortel en kokosmelk
Sluiten