Geroosterde-pompoensoep met appels

Culy 11 dec 2013 Diner

Eén van de dingen waarom we zo dol zijn op pompoensoep, afgezien van de heerlijke smaak, is dat je er zo fijn mee kunt variëren. Sarah van de leuke blog Sarah Aan de Kook laat dit perfect zien met haar geroosterde pompoensoep met appels. 

Verwarm je oven voor op 200 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de pompoen, knoflook, appels, tijm, tomaten en uien op. Bestrooi met peper en zout, en besprenkel royaal met olijfolie.

Zet de bakplaat veertig minuten in de oven en schep halverwege alles om.

Doe de inhoud van de bakplaat in een soeppan en schraap zo goed mogelijk de bakplaat schoon. Voeg de helft van de bouillon toe.

Pureer de soep en voeg nog wat bouillon toe tot je de dikte goed vindt. Proef of de soep nog wat zout en peper nodig heeft. Schep in kommen en serveer met een lepel mascarpone en wat fijngehakte peterselie.

Voor 4 personen:

  • 1 pompoen, geschild en in stukken
  • 3 uien, in stukjes
  • 4 appels, geschild, ontdaan van klokhuis in helften
  • 4 tenen schoongemaakte knoflook
  • 4 theelepels gedroogde tijm
  • 3 tomaten in parten
  • Olijfolie
  • 1 liter bouillon naar keuze
  • Mascarpone
  • Verse bladpeterselie
Reageer op artikel:
Geroosterde-pompoensoep met appels
Sluiten