Redactie
Redactie Inspiratie 27 dec 2015
Leestijd: 2 minuten

Deze 5 ingrediënten moet elke thuisbakker in huis hebben

Dol op bakken en dan met name de spontane avontuurtjes in de keuken, vaak ‘s avonds laat gestart en ongepland? Kijk dan goed naar onderstaande lijst, want als je deze 5 ingrediënten standaard in huis hebt maak je het jezelf een stuk makkelijker! 

Verse vanille

Verse vanillepeulen van hoge kwaliteit zijn een luxe om in huis te hebben, maar je beleeft er zolang plezier van. Daarnaast zijn ze ideaal om er ook vanille-extract en -suiker van te maken. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de verse peulen in een afsluitbaar potje of glazen flesje te zetten. Zet ze onder met rum en je extract ontstaat vanzelf. Heb je de zaadjes nodig? Dan haal je een peul uit het potje en gebruik je die zoals anders.

Overgebleven peulen gebruik je voor vanillesuiker. Spoel ze indien nodig af met water, droog goed en bewaar ze vervolgens in een luchtdicht afgesloten bakje met kristalsuiker. De overgebleven smaak trekt vanzelf in de suiker!

Suiker

Speaking of sugar… Het is ook aan te bevelen om altijd ten minste drie soorten suiker in huis te hebben. We hebben het dan natuurlijk over (fijne) kristalsuiker, poedersuiker en bruine basterdsuiker.

Pure chocolade

Er is niets zo lekker als chocolade die met zorg is gemaakt. Haal daarom de beste pure chocolade die je je kunt veroorloven en bewaar in een grote pot.

Wij hebben standaard een aantal repen in de voorraadkast liggen, maar ook chocolate chips en cacao zijn handig om achter de hand te hebben.

Espressopoeder

Niet alleen tijdens het bakken, maar bij koken in het algemeen kan espressopoeder vaker van pas komen. Bij een gerecht met chocolade geeft een extra kick, maar ook hartige vleesgerechten als chili con carne kunnen een shot goed gebruiken.

Haal een doosje met espressosticks bij de super en je kunt maanden vooruit!

Baking soda

Tot slot baking soda, want niet alleen kun je er de lekkerste baksels mee maken, het is ook ideaal om aangekoekte restjes weg te wassen.

Koop baking soda bij de meeste supermarkten of speciaalzaakjes.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.