Pompoensoep met peterselie

Culy 25 jun 2014 Diner

Vandaag weer een heerlijk recept van Renée Kemps op Culy.nl, dit keer voor pompoensoep.

Verwarm de olie in een grote pan. Snijd de paprika in kleine stukjes en roerbak deze tot ze zacht zijn geworden. Schil ondertussen de pompoenen, hol ze uit en snijd ze in kleine stukjes. Bak de pompoen 5-10 minuten mee.

Voeg een liter (of iets minder/meer, afhankelijk van de grootte van de pompoen) water toe, zorg ervoor dat de pompoen net onder staat. Laat dit in zijn geheel ongeveer 15 minuten koken, tot alles zacht is geworden. Pureer het geheel met een staafmixer.

Voeg de halve liter melk en bouillon toe. Laat het even doorkoken en voeg dan de verse peterselie, kerriepoeder, zout en peper toe.

Serveer met een beetje crème fraîche en eventueel wat geraspte kaas.

pumpkin3

Voor 8 personen:

  • 1 rode paprika
  • 2 red kuri pompoenen (kleine oranje ronde pompoen)
  • Handvol verse peterselie
  • 3 blokjes groentebouillon
  • 1 liter kokend water
  • 500 ml melk
  • 250 ml crème fraîche
  • Zout en peper
  • Snufje kerriepoeder
  • 3 eetlepels olijfolie
Reageer op artikel:
Pompoensoep met peterselie
Sluiten