Redactie
Redactie Lunch 4 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

Homemade pompoenhummus met komijnzaadjes

EetPaleo is het kookboek van Marinka Bil en tevens het vervolg op haar gelijknamige blog. Culy mag alvast een voorproefje met je delen: een recept voor gezonde pompoenhummus. 

Op zowel haar blog als in het boek draait alles om het Paleo voedingspatroon: een manier van eten waarbij gluten, granen, peulvruchten, melkproducten en suiker zijn uitgesloten. Daarbij wil ze graag laten zien dat gezond eten ook anders kan én dat het vooral ook lekker moet zijn.

Hoewel Marinka op haar blog al aardig wat recepten heeft geplaatst, staan er in het boek maar liefst 150 (!) nieuwe met daarbij prachtige foto’s. Ook vind je er aanvullende basisinformatie over paleo zelf en handige tips voor in de keuken.

Het EetPaleo kookboek is voor €29,95 verkrijgbaar via de blog van Marlinka, en straks ook bij Bol.com en Bruna.

Het recept

Pompoen is de basis van deze lekker kruidige dip, maar de verse knoflook, sesampasta en het komijnzaad maken het helemaal af. Heerlijk met knapperige wortel, komkommer of bleekselderij om mee te dippen, al kun je deze hummus natuurlijk ook gewoon als bijgerecht serveren.

Verwarm je oven voor tot 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de pompoen in blokjes, verwijder de schil en de zaadlijsten. Verdeel de blokjes pompoen en knoflooktenen over de bakplaat.

Warm de kokosolie iets op zodat het vloeibaar is en meng dit door de pompoen en knoflook op de bakplaat. Rooster in vijftien minuten gaar. Pureer de pompoen en knoflook samen met de tahin, olijfolie en citroensap in een foodprocessor of blender.

Schep de hummus in een schaaltje en roer er het komijnzaad en verse koriander doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Afbeelding van pompoenhummus maken

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.