Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong België 16 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Graanmarkt 13 in Antwerpen: groenten in de hoofdrol en kruiden uit eigen tuin

Graanmarkt 13 in de Theaterbuurt van Antwerpen, vind je op een van de gezellige pleintjes van de stad. Een concept store op het gelijknamige plein waar je niet alleen kunt eten, maar ook shoppen en zelfs overnachten.

Op de begane grond en de eerste verdieping shop je high-end kleding, accessoires, beautyproducten en design. En wil je een nachtje in Antwerpen vertoeven? Op de bovenste verdieping bevindt zich een schitterend luxueus appartement voor 6 personen met prachtig uitzicht.

Graanmarkt 13

Het restaurant van Graanmarkt 13

Daal je af naar beneden, dan stap je het restaurant van chef Seppe Nobels binnen. Seppe verdiende in 2015 de titel van Beste Groentechef van Vlaanderen van Gault&Millau.

Verwacht echter niet enkel veggiegerechten op het menu. Groenten spelen steeds de hoofdrol in de gerechten, maar worden –indien de chef dit nodig vindt- aangevuld met vlees van hoofdzakelijk lokale boeren en Noordzeevis. In de tuin op het dak plukken de chefs zelf hun kruiden. En dankzij een aantal bijenkasten is ook de stadshoning van eigen fabrikaat.

Graanmarkt 13 Antwerpen

Dit vind je op het menu van Graanmarkt 13

Voor de lunch is er een tweegangenmenu met de keuze uit vis of vlees. De groentegerechtjes worden er apart bij geserveerd. Fijn, want wij houden van foodsharing. Denk aan zalige smaakcombinaties als pastinaak, portobello, veenbes en geitenkaas. Of vijgen met linzen, tomaat en rozemarijn. Het diner bestaat uit een driegangenkeuzemenu dat elke week wisselt. En voor wie alleen wil borrelen, staan er verschillende hapjes op de kaart.

De inrichting is Scandinavisch sober, maar knus. Aan de muur op de lange bank heb je goed zicht op het keukenteam in de open keuken. En probeer met mooi weer zeker een plekje te bemachtigen op de gezellige patio.

Graanmarkt 13 Antwerpen

Family Sunday

Op zondag opent het restaurant zijn deuren voor Family Sunday. Dan wordt er in buffetvorm een feestmaal geserveerd om samen met familie en vrienden van te genieten. Je hebt ruime keuze uit schalen met groenten, salades, gebraad, huisgemaakte taartjes en verse biosapjes. De flessen wijn pak je gewoon lekker zelf van de toog.

Wij gaan zeker terugkomen bij Graanmarkt 13. Voor het zalige eten natuurlijk, maar ook voor de losse sfeer en de fijne shop. En misschien gaan we dan wel voor de full treatment en pakken we ook een nachtje mee in dat toffe appartement.

Graanmarkt 13 Keuken is van maandag t/m zaterdag geopend van 12:00 tot 14:30 uur en van 18:00 tot 22:00 uur. Voor Family Sunday schuif je aan van 10:00 tot 16:00 uur.

De Store is geopend van maandag t/m zaterdag van 10:30 tot 18:30 uur.

Graanmarkt 13 in Antwerpen

2000 Antwerpen
België
graanmarkt13.com

Graanmarkt 13
Bron: Graanmarkt 13

Meer restaurants in Antwerpen

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.