Redactie
Redactie Diner 30 jan 2013
Leestijd: 2 minuten

Kip tikka masala met rijst en naanbrood én Indiase wijn

Een heerlijk recept voor Indiase kip tikka masala met rijst en naanbrood.

Wijntip: serveer dit traditionele Indiase recept met een Red Zinfandel wijn van Sula Vineyards uit de Nashik Vallei uit India. Ja, Indiase wijn: dat is eens wat anders! Wij hebben hem onlangs geproefd en hij is erg lekker, een tikje kruidig met de smaaak van rode bessen, kaneel en pruimen. Deze wijn is niet in de standaard slijterij te vinden, maar wel online te bestellen bij Asian Wines (aanrader!) voor € 7,95.

Rasp de knoflook en gember fijn. Hak de pepers in kleine stukjes en meng ze met de gember en knoflook. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en voeg de mosterdzaadjes toe.

Meng de mosterdzaadjes met het paprikapoeder, de koriander, de komijn en 2 eetlepels garam masala. Voeg dit toe aan het knoflookmengsel. Verdeel het mengsel in twee gelijke delen.

Snij de kipfilet in grote stukken. Meng het met de helft van de currypasta (die je net gemaakt hebt).

Voeg de yoghurt toe en roer dit alles door elkaar. Laat de kip een half uur marineren. Snij de ui in dunne reepjes. Smelt de boter in een pan en voeg de ui toe plus de andere helft van het kruidenmengsel. Laat op laag vuur 15 minuten bakken.

Voeg de tomatenpuree en de gehakte cashewnoten toe en giet 500 ml water in de pan. Voeg een halve theelepel zout toe. Roer alles door elkaar en breng aan de kook. Laat het mengsel inkoken tot het wat dikker wordt. Zet het vuur laag als je tevreden bent met de dikte van de saus.

Verhit twee eetlepels olijfolie in een bakpan en voeg de kip toe. Bak de stukjes kip 10 minuten of tot dat de stukken gaar zijn. Roer de room en de laatste eetlepel garam masala door de saus. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Voeg de kip toe aan de saus. Besprenkel met citroensap. Serveer met de rijst en Indiaas naanbrood.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.