Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Inspiratie 1 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Makkelijke zomerrecepten voor een warme dag

In de zomer doe je liever niet te veel moeite voor het diner. Het is al warm genoeg. En ook al is koken nog zo leuk, we willen dan het liefst zo kort mogelijk boven die hete kookplaat staan zwoegen.

Makkelijke zomerrecepten

Gelukkig zijn er genoeg makkelijke zomerrecepten die je snel maakt. En wij hebben de lekkerste voor je op een rijtje gezet!

makkelijke recepten voor een zomerse dag

Zomerse minestrone met kipgehaktballetjes

Soep? Ja, zeker. Met dit weer wil je het liefst lekker afkoelen. En soep is dan misschien niet het eerste waar je naar verlangt. Maar toch is dit een heel goed idee. Ondanks dat dit recept warm is, is de soep lekker fris en erg licht. Liever geen vlees in je soep? Geen probleem! Er is ook een vegetarische variant van dit recept.

> Zomer minestrone met kipgehaktballetjes

Zomerse salade
Culy

Zomerrecept: salade met babyspinazie, aardbeiden en geitenkaas

Verse babyspinazie met heerlijke aardbeien en geitenkaas: het zijn de perfecte ingrediënten voor een makkelijk, zomers recept. Deze salade is ontzettend smaakvol, doordat het fris en zoet tegelijkertijd is. En het is ook nog eens zo gepiept.

Culy Homemade: zomerse salade met babyspinazie, aardbeien en geitenkaas

Omelet met koriander

Makkelijke omelet met koriander, avocado en tomaat

Never change a winning team: groen en rood doen het iedere keer weer goed op je bord. Dit makkelijke recept voor een omelet is heerlijk als ontbijt of voor de lunch in de zomer. Yum!

Zomerse omelet met koriander, avocado en tomaat

Zomerse lasagne
Cuisine de Clementine

Makkelijk zomerrecept: Lasagne met gele en groene courgette

Waan je voor een avondje in Italië met deze heerlijke, zomerse lasagne die je gemakkelijk zelf maakt. Al de verschillende kleuren zorgen voor een feestje op je bord en geven je dat echte zomerse gevoel. Maar ook over de smaak van dit zomerrecept valt niet te twisten. Deze is namelijk zowel romig als lekker fris. Ideaal voor deze tropische temperaturen!

Zomerse lasagne met gele en groene courgette

Fruitige waterijsjes
Culy

Zomers desser recept: fruitige waterijsjes van ijsthee

Er is altijd nog ruimte voor een toetje, toch? Of gewoon lekker even tussendoor, want: waterijsjes kunnen altijd! Deze fruitige ijsjes met theesmaak maak je gemakkelijk zelf en zijn extra lekker verkoelend op een warme zomerse dag.

> Lekker zomers: fruitige waterijsjes van ijsthee

Deze zomerrecepten zijn ook hee(r)l(ijk) makkelijk

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.