Culy
Culy Lunch 9 aug 2012

Zomerse couscoussalade

Dit recept voor zomerse couscoussalade komt van de heerlijke site Beginspiration.

Maak de couscous volgens de verpakking van de doos. Al ben ik meestal lui, lees deze niet en dus heb ik “mijn manier” ontwikkeld. Doe de couscous in een kom, beetje zeezout erbij, roeren, kokend water erover heen gieten tot de couscous net (1/2 centimeter) onder staat en dan met folie bedekken tot al het water is opgezogen. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

Snij ondertussen alle ingrediënten zoals boven aangegeven wordt en voeg deze toe aan de warme couscous wanneer deze gaar is. (even voorproeven, misschien moet er nog een klein drupje water bij als het nog niet klaar is).

Maak de dressing van de rasp en sap van ongeveer een ½  citroen, een goede scheut olijfolie en wat zout en peper. Proef en giet het mengsel over de warme couscous. Bestrooi met de pistachenoten.

Wat eten we met Kerst? Download het gratis Culy Kerst Kookboek!

Schrijf je in de voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox

Reageer op artikel:
Zomerse couscoussalade
Sluiten