Culy Homemade: zomer minestrone met kipgehaktballetjes

Bij recepten voor warme dagen denk je misschien niet direct aan soep. En toch is deze zomer minestrone een dikke vette aanrader. In tegenstelling tot koude maaltijden, helpt het je lichaam af te koelen. Deze soep is bovendien licht en fris en toch ook lekker hartig, dankzij de kipgehaktballetjes en de Parmezaanse kaas. 

Tip: je kunt dit gerecht ook in een vegetarische versie maken. Vervang het kipgehakt voor de gehaktballetjes dan door tofu en prak die fijn met een vork. Werkt prima!

Zomerse soep: zomer minestrone

Zo maak je deze zomer minestrone

Begin met de kipgehaktballetjes. Meng het gehakt met alle ingrediënten en rol er balletjes van. Zo’n 30 à 35 stuks zou moeten lukken (tip: verdeel het gehakt in vier gelijke delen en maak van elk deel ongeveer 8 balletjes).

Verhit een soeppan op middelhoog vuur en voeg als ‘ie warm is een eetlepel olie toe. Tip: een soeppan van gietijzer werkt het beste voor het aanbraden van de balletjes, maar je kunt dat ook in een losse koekenpan met een dikke bodem doen.

Bak de balletjes rondom bruin aan en schep ze uit de pan. Houd ze zolang apart.

Voeg nog een eetlepel olie aan de pan toe, zet het vuur laag en bak de ui, knoflook, bleekselderij en wortel ongeveer 4 minuten, tot ze mooi zacht zijn. Strooi de tijm erbij en laat nog even kort meebakken.

Doe de bouillon in de pan, samen met de laurierblaadjes. Draai het vuur hoog en laat de zomer minestrone aan de kook komen. Voeg zodra het water kookt de pasta toe en laat dit 10 tot 12 minuten koken, tot de pasta mooi al dente is.

Daarna mag de courgette erbij in de pan, evenals de babyspinazie. Laat ze kort slinken.

Pas als laatste voeg je de gehaktballetjes weer toe aan de soep en laat je die kort mee warmen.

Maak de zomer minestrone af met nog wat versgemalen zwarte peper, een kneepje citroensap en wat geraspte Parmezaanse kaas.

Meer zomerse soep recepten:

Recepten voor warm weer: zomer minestrone

Voor 6 personen:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in stukjes
  • 1 stengel bleekselderij, in stukjes
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1,8 liter kippenbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 150 gram kleine pasta (zoals mini penne)
  • 1 courgette, in halve plakjes
  • 3 grote handen babyspinazie
  • Wat fijngehakte peterselie
  • Wat fijngehakte basilicum
  • Het sap van 1 citroen
  • Zwarte peper
  • Parmezaanse kaas (naar smaak)

Voor de kipgehaktballetjes:

  • 500 gram kipgehakt
  • 50 gram panko (of paneermeel)
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 22 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/4 theelepel gedroogde chili
  • Zout en zwarte peper

Damn Delicious

Reageer op artikel:
Culy Homemade: zomer minestrone met kipgehaktballetjes
Sluiten