Redactie
Redactie Dessertrecepten 14 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

Lekker zomers: fruitige waterijsjes van ijsthee

De zomer is officieel bijna begonnen en zodra het kwik begint te stijgen is het weer tijd voor de enige echte zomer treat: waterijsjes! Lekker van smaak, verfrissend, calorie-arm én heerlijk om zelf te maken. Wat dacht je van deze ijsjes met theesmaak met fruit? Klaar in een handomdraai!

Koop de vormpjes voor de ijsjes online hier of bij een kookwinkel. Heb je geen vormpjes en wil je nog even wachten met het aanschaffen? Gebruik dan kartonnen bekertjes. Vul ze, bedek met aluminiumfolie en steek hier de stokjes (die je hier koopt) door. Hiermee voorkom je dat ze zullen lekken of overlopen.

Kook het water en laat de thee voldoende trekken. Pas wel op wanneer je groene thee gebruikt, deze kan bitter worden wanneer je het te lang trekt. Roer er de suiker door totdat deze volledig is opgelost en giet het in een blender. Voeg het fruit toe en blend totdat het een egale puree is.

Vul de vormpjes of bekertjes met het mengsel en zet ze in de vriezer. Afhankelijk van hoe sterk je vriezer is duurt het een paar uur tot een hele nacht voordat de ijsjes ready to eat zijn.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.