Redactie
Redactie Eieren 8 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

Zomerse frittata met doperwten, geitenkaas en munt

Dit heerlijk frisse recept voor frittata met doperwten, geitenkaas en munt vonden we op de de leuke blog Lepeltje Liefde van Lies Smits. Op Lepeltje Liefde vind je makkelijke, vegetarische seizoenrecepten, met veel groenten en altijd…. een lepeltje liefde.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Fruit de rode ui in een koekenpan tot deze zacht is en voeg hem bij de (geblancheerde) doperwten. Kluts in een andere kom de eieren en geitenkaas samen. Breng op smaak met de munt, zout en peper.

Vet de muffinvorm in met olie en verdeel het doperwten-ui-mengsel over ongeveer 4 of 5 vormpjes. Giet het omeletmengsel erin tot net iets onder de rand. Bak vervolgens ongeveer 15 minuten in de oven tot het eimengsel gestold is.

Pers een halve minneola uit en meng met 4 eetlepels olijfolie. De andere helft snijd je in mooie partjes.

Haal de frittata voorzichtig uit de muffinvorm. Leg op een bord, plaats wat slablaadjes en minneolapartjes eromheen en schenk daar ten slotte nog wat dressing over.

Samen met geroosterd brood is deze frittata een makkelijke en gezonde avondmaaltijd. Wat je overhoudt is de volgende dag ook lekker als (koude) lunch.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.