Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 21 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Zijn dit de lekkerste bonbons ever? Wij denken van wel

Bij La Fève in Maastricht omschrijven ze zichzelf op hun Instagrampagina als choco-dealer. Maar dan wel een choco-dealer waarmee menig sterrenrestaurant wegloopt. La Fève dealt namelijk in luxebonbons en wat ons betreft zijn het de lekkerste bonbons ever.

Het kan geen toeval zijn dat we in een korte periode toevallig twee keer in contact zijn gekomen met La Fève. De eerste keer was dat bij een afhaalpakket van O&O (dat Aziatische sterrenrestaurant in Brabant), waarbij we verrast werden met fantastische witte chocolade bonbons met yuzu en pandan (!). La deuxième fois: knalrode bonbons in de vorm van lipjes bij de box van Moment (uit Limburg).

Pandan yuzu bonbons van O&O
Pandan yuzu bonbons van La Fève. Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Wie zijn La Fève?

En heel toevallig was dat inderdaad niet, als je weet dat La Fève al jaren hofleverancier is voor sterrenrestaurants. Zo leveren ze bijvoorbeeld ook aan Beluga**, waarvoor La Fève samen met chef Hans van Wolde een melkchocolade bonbon met gezouten vanille-karamel, ganache van ananas, Sterparone olijf en verveine bedacht. Of krijg je in De Lindehof** een ge-airbrushte pure chocolade bonbon met ganache van green curry, bergamot, sereh en gember, ook van de hand van La Fève.

Enfin: je snapt het. Het in 2010 gestarte duo is inmiddels een vaste waarde voor tal van sterrenkoks in Nederland en België. Ook niet onbelangrijk: één van de bonbons kreeg ooit de titel “De lekkerste bonbon van Nederland”. Terecht.

Droom maar even mee

Zin om even weg te dromen in de chocoladehemel? Bedenk dan wat voor goddelijks ze nog allemaal uit hun hoge hoed toveren. Van combinaties met kalamansi-munt en crème brûlée tot een Caramel Delight met chilipeper. Wij willen ze allemaal.

Jij ook? Dan hebben we goed nieuws, want de bonbons zijn ook gewoon te bestellen via de webshop van La Fève. Zelfs diegene die in samenwerking met de beroemde sterrenchefs zijn bedacht!

De lekkerste bonbons van La Fève zijn te bestellen via de online webshop

Meer zoete lekkernijen?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.