Claire de Court
Claire de Court Inspiratie 16 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Weinig tijd? Dit zijn 5 makkelijke en snelle kerstmenu’s

Heb je dit jaar geen zeeën van tijd? We got your back! Met deze makkelijke en snelle kerstmenu’s zet jij binnen een handomdraai een feestje op tafel.

Deze kerstmenu’s zijn foolproof, snel en ook nog eens heerlijk. En dat is maar goed ook, want tijdens kerst gunnen wij iedereen een lekker kerstdiner, ook de mensen die niet graag een hele dag in de keuken staan. Hier volgen onze foolproof en snelle kerstmenu’s!

5-gangen kerstmenu met beef wellington

Dit menu heeft het allemaal. Vijf gangen, inclusief amuses. Je gasten zullen niet eens doorhebben dat je het zo makkelijk en snel hebt gemaakt.

De beef wellington is pas echt speciaal, bovendien ziet het er ontzettend feestelijk uit. Eén van onze favoriete snelle (en foolproof!) kerstmenu’s.

> Foolproof 5-gangen kerstmenu dat snel klaar is

5-gangen kerstmenu met varkenshaas

Met varkenshaas, witlof en rivierkreeftjes, waant dit kerstmenu zich in klassieke sferen. En het is super makkelijk! Bovendien staan bij alle gangen vegetarische opties aangegeven, mocht je dit willen.

> 5-gangen kerstmenu met varkenshaas

makkelijk kerstmenu
Bron: Culy.nl

5-gangen kerstmenu dat je van tevoren maakt

Ja, je leest het goed. Met dit kerstmenu hoef je op de dag van de waarheid nauwelijks in de keuken te staan. Je maakt het namelijk een dag van tevoren klaar! Hoe lekker is dat? Meer tijd om lekker te borrelen met de familie en alvast een wijntje open te trekken.

Bovendien kun je bij dit menu weer genieten van vijf heerlijke gangen. Inclusief een klassieke hertenstoof en een toetje dat je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt geserveerd.

> 5-gangen kerstmenu dat je een dag van tevoren maakt 

cheesecake mousse salted caramel
Bron: Culy.nl

4-gangen kerstmenu met zalmtartaar

Dit kerstmenu is extra handig, want er zit een how to-video bij! Zo kan het haast niet meer misgaan. Met zalmtartaar en niks minder dan een eendenborst, zal iedereen aan tafel heerlijk gaan smikkelen. Inclusief wijntips!

> 4-gangen kerstmenu met zalmtartaar (+ how-to video!)

3-gangen uit de airfryer

Heb je een airfryer en weinig tijd? Mooi! Dan gaat dit kerstmenu je waarschijnlijk blij maken. Met een handige video zie je hoe makkelijk het is om met behulp van de airfryer één van vele snelle kerstmenu’s op tafel te zetten.

> Compleet 3-gangen kerstmenu uit de airfryer

Meer kerstmenu’s:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.