Redactie
Redactie Inspiratie 11 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

3 homemade sauzen voor bij witte asperges

Het aspergeseizoen is begonnen! Heb jij ze al gegeten? Bij (witte) asperges eten wij graag een homemade saus: eenvoudig te maken en natuurlijk érg lekker. Wij zetten onze drie favoriete sauzen op een rij.

Saus voor bij witte asperges: botersaus

Botersaus maak je heel gemakkelijk door in een steelpannetje een flinke klont boter te smelten. Doe dit langzaam en op laag vuur zodat de eiwitten (de witte ‘stukjes’) vanzelf boven drijven. Schep deze er voorzichtig met een lepel van af.

Pers er vervolgens een beetje vers citroensap boven en breng op smaak met bijvoorbeeld een beetje nootmuskaat, zout en peper. That’s it!

Ook lekker met asperges: Lente-quiche met doperwtjes en prei

asperges a la flamande
Culy.nl

(Witte) aspergesaus: Beurre blanc

Een beurre blanc-saus is het sjieke zusje van de botersaus, maar heeft ook veel weg van de béarnaise (maar dan zonder eieren). Voor deze saus heb je een paar sjalotjes, koude roomboter, witte wijn, room en een beetje zout en peper nodig. Bekijk hier het recept dat we op Culy hebben staan. Het vergt even wat tijd, maar het is zeker niet moeilijk om te maken.

Pimp je beurre blanc met verse kruiden die jij lekker vindt, zoals dille, kervel of dragon. Óf breng de saus op smaak met een beetje mosterd.

Makkelijke hollandaisesaus voor asperges

Hollandaisesaus moeilijk? Welnee! Wij plaatsten op Culy eerder al een foolproof recept, dat echt iedereen kan maken. Heb je iets meer tijd? Bekijk dan hier hoe je een klassieke hollandaise maakt.

Witte asperges
Culy.nl

Heerlijke recepten met asperges

De saus is af, nu alles eromheen nog! Wij houden wel van een lekker gerecht met asperges. Probeer eens deze witte asperges met burrata en dukah of ga voor asperges met aardappeltjes uit de oven en zalm. Mmmmm! En nu we het toch over asperges hebben: hoe lekker zijn deze simpele groene asperges met Parmaham en Parmezaanse kaas voor bij de borrel. Lekker wijntje erbij. Genieten!