Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 16 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: witte asperges, aardappeltjes en zalm uit de oven

We zijn (net als jij) gek op eten en koken, maar soms zijn we gewoon een stel luie donders. Op dat soort dagen grijpen wij naar makkelijke recepten die weinig moeite én weinig vaat kosten. Zoals dit recept (met dank aan The Kitchn): witte asperges, aardappeltjes en zalm uit de oven. Allemaal in één bakblik!

Verwarm de oven voor op 220 graden en zet er een braadslede of bakblik (met een iets opstaande rand) in om mee voor te warmen.

Schil eerst de asperges. Snijd één à twee centimeter van de houtachtige uiteindes af. Je kunt het uiteinde van de asperges ook voorzichtig tussen duim en wijsvingers houden en kijken waar het ‘breekpunt’ is. Het stukje dat van de asperge af breekt, is het houtachtige gedeelte.

Haal de inmiddels warme braadslede uit de oven en doe de witte asperges en aardappels erin. Giet er wat olijfolie overheen en wat zout en peper en schep goed door. Zet ze alvast in de oven, ongeveer vijftien minuten.

Maak ondertussen de marinade voor de zalm. Mix de mosterd, maple syrup en appelcider-azijn met een vork. Leg de zalmfilets gedurende tien minuten in de marinade.

Haal de braadslede even uit de oven en en duw de groenten naar de buitenste randen van de braadslede. Haal de zalmfilets uit de marinade en leg ze in het midden, tussen de asperges en aardappels.

Zet alles terug in de oven en bak nog een minuut of tien op 220 graden, tot de zalm zo gaar is als je wenst. Is je zalm al helemaal goed, maar de aardappels en asperges nog niet? Haal de vis dan alvast uit de oven en zet afgedekt weg, terwijl je de rest nog een minuut of vijf geeft.

witte asperges uit de oven
witte asperges uit de oven

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.