Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 11 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

De soezenhemel bestaat: Crème de la Crème in Tokio

Wij kennen soesjes vooral als die kleine deegbolletjes, volgestopt met room. Soms overgoten met chocolade. Maar dat je nog véél creatiever kunt zijn met soezen, bewijst patisserie Crème de la Crème in Tokio. Hun nieuwste soes is een ijsje, op een hoorntje van soezendeeg!

Matcha en miso

De patisserie ligt in de wijk Roppongi Hills in Tokio en bakt de tofste soezen. Elke dag zijn er vijf tot tien verschillende soorten om uit te kiezen, in de smaken van het seizoen.

Zo kun je hier chouquettes eten: mini soesjes, bestrooid met parelsuiker. Éclairs met matcha en miso. Of langwerpige, gevulde soezen met vers fruit.

Chouffin

Hun nieuwste creatie is de Chouffin: een kruising tussen een soes, een ijsje én een muffin. Het ijshoorntje heeft de vorm van een muffin maar is gemaakt van soezendeeg, gevuld met een crème. Daarbovenop gaat een torentje van softijs. Tot slot gaan er stukjes krokante amandel over je ijsje.

Wil je de chouffin een keer proeven, dan moet je dus naar Tokio: Crème de la Crème is daar elke dag geopend van 11:00 tot 21:00 uur.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.