Emmo de Bie
Emmo de Bie Inspiratie 16 sep 2022

Herfstige gerechten: weekmenu van 19 t/m 25 september

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Komende vrijdag begint in Nederland de herfst! Daarom bestaat dit weekmenu uit snelle en makkelijke herfstige gerechten.

Maandag

Als je de week goed wil beginnen, begin dan met deze vullende aardappelsoep met bacon. Want zeg nou zelf, bacon is altijd een goed begin van de week! Met minimale ingrediënten behaal je met deze soep wel maximaal resultaat.

Aaardappelsoep met bacon
Bron: Culy

> Naar recept: Aardappelsoep met bacon

Dinsdag

Hoe lekker is een zelfgemaakte hartige taart of quiche als het buiten guur en koud is? Deze quiche met filodeeg, geitenkaas en spinazie wordt per persoon gemaakt. Hierdoor is ‘ie aanzienlijk sneller gaar dan een traditionele quiche, ideaal voor een doordeweekse herfstdag!

Eenpersoons Quiche
Bron: Culy

> Naar recept: Eenpersoonsquiche met filodeeg, geitenkaas en spinazie

Woensdag

Met de werkweek doormidden hebben wij een recept voor je met minimaal werk en maximaal resultaat. Voor deze herfstige traybake hoef je maar 10 minuten in de keuken te staan, terwijl je oven de rest van het werk doet.

Herfstige traybake met spekjes, krieltjes, pastinaak en oesterzwammen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Naar recept: Culy Homemade: herfstige traybake met krieltjes, spek, pastinaak en oesterzwam

Donderdag

Zoete aardappel is één van de favorieten van de Culy-redactie. Deze veelzijdige groente kan op vele manieren bereid worden, en zorgt direct voor een herfstige kleur en smaak. Deze zoete aardappelsalade met geitenkaas is lekker, gezond en verrassend fris door de toevoeging van appel en granaatappelpitjes.

Herfstsalade met pompoen en zoete aardappel
Bron: Renée Kemps

> Naar recept: Herfstsalade met zoete aardappel, pompoen en geitenkaas

Vrijdag

Het is weekend en het is herfst, dat mag gevierd worden! Begin de eerste dag van de herfst goed met een heerlijke pizza vol herfstachtige smaken, zoals pompoen en balsamico-uitjes. De smaken op deze pizza passen trouwens perfect bij meerdere herfstbiertjes om het weekend in te luiden.

herfstpizza met pompoen, burrata en balsamico-uitjes
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Naar recept: Culy Homemade: herfstige pizza met pompoen, Burrata, balsamico-uitjes en tijm 

Zaterdag

In het weekend pakken we uit. Verwen jezelf met deze stevige herfstsalade met kip, spekjes en champignons. De amandelen en truffeldressing tillen dit gerecht naar een hoger niveau.

Herfstsakade met kip, spek en champignon
Bron: Culy

> Naar recept: Culy Homemade: herfst salade met kip, spekjes & champignons

Zondag

Aan het eind van dit weekmenu hebben we nog maar zin in één soort eten: comfort food. Kruip heerlijk met een volle kom ‘the stew’ curry van Alison Roman op de bank. Deze mix tussen een stoofpotje en curry met kikkererwten ging vorig jaar helemaal viraal, en wij begrijpen wel waarom! De uitgesproken smaken, geuren en kleuren zijn de perfecte afsluiter van de week.

The Stew van Alison Roman (kikkererwtencurry)
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Herfstige gerechten: weekmenu van 19 t/m 25 september
Sluiten