Culy Homemade: herfst salade met kip, spekjes & champignons

Deze herfst salade met kip, spekjes, paddenstoelen, peterselie, amandelen & truffeldressing is perfect voor dit gure weer.

Doe een flinke klont roomboter in een grote hapjespan of koekenpan en laat dit bruisen. Voeg de plakjes kastanjechampignons toe (wellicht niet allemaal in één keer) en bak zacht en goudbruin. Voeg op het eind de fijngesneden peterselie toe en kruid met peper en zout. Zet op een laag vuurtje.

Bak de spekreepjes in een droge grote koekenpan krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bak de stukjes kippendij in de pan waar nog een beetje vet van het spek in zit. Bak de kip gaar en goudbruin en kruid met peper.

Maak de sla aan met de truf­feldressing. Hak de amandelen redelijk grof en meng door de salade. Serveer de salade met kip, de gebakken champignons en de krokante spekjes.

herfstige-salade-met-kip-spekjes-paddenstoelen

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!