Herfstsalade met zoete aardappel, pompoen en geitenkaas

Culy 5 nov 2017 Diner

We love zoete aardappel, en behalve dat het uitermate geschikt is om te roosteren kun je er ook een heerlijke (herfst)salade mee maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit recept met zijn smaakbroertje pompoen, spinazie en geitenkaas? Met dank aan Renée Kemps.

Zoete aardappel blijft één van onze favoriete ingrediënten in de herfst (maar stiekem all year round). Deze salade vult goed en heb je zo gemaakt. Handig!

Recept: herfstsalade met zoete aardappel

Verwarm je oven voor op 180 graden. Snijd de zoete aardappel en pompoen in dunne plakjes. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met twee eetlepels olijfolie. Voeg wat zout en peper toe en meng door elkaar. Rooster gedurende 15 minuten, tot goudgeel en knapperig.

Snijd de appel in dunne plakjes en haal de granaatappelpitjes uit de vrucht. Meng één eetlepel olijfolie met de honing, azijn, peper en zout.

Verdeel de spinazie op over twee borden. Leg hier de zoete aardappel, pompoen en appel op. Verkruimel de geitenkaas erover en strooi de granaatappel pitjes er bovenop. Besprenkel de salade met de vinaigrette en eindig met wat verse peper.

Wijntje erbij? Dit zijn de lekkerste herfstwijnen

Salade met zoete aardappelSalade met zoete aardappel

Wat eten we deze herfst?

Voor 2 porties:

  • 2 kleine zoete aardappels
  • ½ flespompoen
  • 400 gram baby spinazie
  • ¼ appel
  • De pitjes van een ½ granaatappel
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel witte-wijnazijn
  • Zeezout en vers gemalen peper
Reageer op artikel:
Herfstsalade met zoete aardappel, pompoen en geitenkaas
Sluiten