Redactie
Redactie Eieren 18 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Hartige gerechten waar stiekem héél goed een eitje bij past

Eieren eten we graag ‘s ochtends, in een omeletje of roerei, of we maken er een eiersalade mee. Op een Caesarsalade mag -ie niet ontbreken (en dan liefst gepocheerd) en een avocado toast met een lopend eitje erop is tevens niet te versmaden. Maar in welke hartige gerechten past stiekem nog meer heel goed een eitje?

In veel Aziatische landen eten ze eieren op een heel andere manier dan wij. Denk maar aan rendang van eieren in Indonesië, saoto soep, salty eggs uit Thailand of reepjes omelet door een Aziatische stir-fry. In Zuid-Amerika ontbijten ze soms met huevos ranchos, in het Midden-Oosten zijn in de shakshuka de gestolde eitjes de kers op de taart.

Omdat het tijd is om een dingen een beetje up te spicen in de keuken, geven je we je graag wat inspiratie.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.