Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Gadgets 20 sep 2021
Leestijd: 1 minuut

Deze loungestoel in de vorm van een croissant wil je hebben

Move over Chesterfield stoel: want wat ons betreft is de croissant stoel van Gubi de enige loungechair waar wij onze billen op willen vlijen. En er is ook een bank van!

Croissant stoel

Wij moesten twee keer knipperen met onze ogen toen we de ‘croissant lounge chair’ van Gubi zagen. Maar het is heus: het ontwerp van deze stoel is geïnspireerd op het uiterlijk van een croissant.

De Deense architect en ontwerper Illum Wikkelsø ontwierp de stoel al in 1960. Zijn doel zou zijn geweest om een speelsere versie van de beroemde Chesterfield stoel en bank te maken.

Deze lamp is geïnspireerd op de verpakking van sojasaus

Gubi

Het Deense bedrijf Gubi besloot het ontwerp nieuw leven in te blazen en opnieuw te produceren. De vorm van de croissant met al zijn plooien wordt nagebootst door met de hand gestikte platte biezen aan te brengen in de stof.

Er is zowel een versie van de stoel in bruin leer te koop als in diverse stoffen. En dan is er ook nog een bank van. De meubelstukken zijn behoorlijk aan de prijs, maar wel een echte blikvanger én de droom van elke croissantliefhebber natuurlijk.

De croissant sofa en lounge chair van Gubi zijn bij diverse (online) meubelzaken verkrijgbaar. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.