Auke Sprangers
Auke Sprangers Gezonde recepten 31 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu: 7 x gezonde recepten voor je goede voornemens

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Goede voornemens of niet, het kan lekker zijn om het nieuwe jaar (iets met kerstdiners en oliebollen) te starten met wat gezonde recepten.

We helpen je een handje met een paar exemplaren vol groenten, voor elke dag van de week.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

Les nummer één: gezond eten betekent niet dat je met honger de avond in moet. Zorg erg gewoon voor dat je genoeg groentes binnenkrijgt. Verlaag de hoeveelheid koolhydraten of vervang witte pasta of noodles voor een volkoren- of boekweit-versie. Zoals deze goddelijke kip met homemade teriyakisaus. Hadden we al gezegd dat dit binnen een half uur klaar is?

snelle kip teriyaki
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade snelle kip teriyaki met véél groenten uit de oven

Dinsdag

Salades als avondeten kunnen heerlijk zijn, maar een rijke vulling is dan wel essentieel. Deze versie met bloemkool en kikkererwten is naast goedgevuld ook nog eens een genot om naar te kijken. De klapper onder de maaltijdsalades, kunnen we wel stellen.

salade met gegrilde bloemkool en kikkererwten in weekmenu
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: salade met gegrilde bloemkool, kikkererwten ei en harissa

Woensdag

Bomvol groenten, makkelijk om te maken en een feest voor ‘t oog: deze ratatouille-spiraal van Masterchef‘s Matt Preston heeft alles in huis om een plek in je vaste repertoire te bemachtigen. Selecteer groentes met ongeveer dezelfde doorsnede voor gelijkmatige garing.

Spiraal Ratatouille Matt Preston
Bron: Yummy Quick Easy

> Naar recept: Spiraal ratatouille van de enige echte Matt Preston

Donderdag

Dhal is zo’n gerecht waar je de hele week naar uit kunt kijken. De flinke smaakbom is als een warm dekentje na een dag vol tegenslagen. En daar komt nog eens bij dat je ‘m alleen even hoeft aan te fruiten en dan een half uur met rust kan laten. Een van onze favoriete gezonde recepten, lekker om je goede voornemens mee te starten. Check vooral ook even de guidelines voor het maken van een echte dhal.

vegan winterse gerechten
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Naar recept: Culy Homemade: indiase dhal met kleurrijke wortels en tofu

Vrijdag

Eén keer in de week een stukje vis is een goede beslissing op alle vlakken; want: gezond. En lekker natuurlijk, dat moge duidelijk zijn. Deze pakketjes met zalm en tomaat gaar je en papillotte: een extreem makkelijk recept dus, in de categorie gezonde recepten.

Zalmpakketjes en papillote
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Naar recept: Culy Homemade: gezonde vispakketjes met zalm en Mediterrane groenten

Zaterdag

We pakken uit op de zaterdag met een falafel bowl vol lekkers: van zoete aardappel en avocado tot couscous en rode kool. Rijk aan groeten dus, maar ook aan goede vetten en -niet geheel onbelangrijk- aan een hoop smaak.

falafel bowl
Bron: Culy

Naar recept:  Culy Homemade: falafel bowl met zoete aardappel en avocado

Zondag

Gezonde erwtensoep met kip

Tijd voor soep! Toch altijd makkelijk wanneer het gaat om gezonde recepten. Het liefst eentje die lekker gevuld is, met genoeg groente om de week gezond mee af te sluiten. Entree erwtensoep. We hebben een gezonde versie voor je uitgezocht, met kip. Of zonder natuurlijk, aan jou de keuze.

Naar recept: Gezonde erwtensoep met kip

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.