Dit zijn de favoriete pastarecepten van de Culy redactie

Culy 16 jul 2016 Inspiratie

Loop één dag mee op de Culy redactie en je ontdekt al snel diep gewortelde liefde voor pasta. Van de perfecte dooier op een bord carbonara en het maken van eigen deeg tot de juiste manier om tomaatjes te roosteren voor de saus en hoeveel Parmezaan we wel niet gebruiken; we kunnen het er de hele dag over hebben. 

Aangezien we niet alleen buiten de deur eten en dus regelmatig zelf in de potten & pannen staan te roeren, vonden we het tijd voor een bundeling van onze favoriete pastarecepten. Here we go!

Tip: kant-en-klare pasta (vers of gedroogd) is van hoge kwaliteit verkrijgbaar en prima om te gebruiken. Ga wel voor het beste merk dat je kunt vinden (wij zijn fan van De Cecco) en zorg dat je kakelverse ingrediënten in huis haalt. Geloof ons: zo kan je pasta al bijna niet meer mislukken.

Pompoenravioli met salieboter

Zelfgemaakt of zelfgekocht, pompoenravioli met een lading salieboter en Parmezaan blijft onze ultieme favoriet!

Ravioli met salieboter stock

Supersnelle pasta caprese

Deze smakelijke pasta caprese is heel snel in elkaar gezet en is lekker in al zijn eenvoud.

Tip: koop buffelmozzarella, in dit gerecht proef je het verschil écht!

Culy Homemade pasta caprese0004

Spaghetti vongole

Wil je je geliefde verrassen, je moeder verwennen of een vriend of vriendin in het zonnetje zetten? Maak dan deze spaghetti vongole. Niets is zo makkelijk als dit gerecht en je scoort punten bij iedereen.

Tip: koop de vongole (ook wel venusschelpen genoemd) op de markt of bij de visboer en laat de Parmezaan voor wat het is.

Spaghetti-vongole4

Klassieke spaghetti met tomatensaus & gehaktballetjes

Soms heb je gewoon een stevig bord pasta nodig, en wat is er dan lekkerder dan spaghetti met tomatensaus en… gehaktballetjes?! Deze pasta is een typisch voorbeeld van comfort food, samen met wat vers geraspte Parmezaanse kaas en een flink glas rode wijn.

spaghetti met tomatensaus en gehaktballetjes

Snelle pasta met spinazie, kruidenkaas en zalm

Al jarenlang is deze pasta met spinazie, kruidenkaas en zalm hét studentenmaaltje, maar wij gaven er een Culy twist aan. Je maakt de kruidenkaas zelf (hartstikke makkelijk en veel lekkerder) en gebruik rauwe zalm in plaats van gerookte.

Tip: zorg dat de zalm zo vers mogelijk is en laat nog een beetje rauw.

Snelle pasta met spinazie, kruidenkaas en zalm2

Tagliatelle met Italiaanse worst en gekaramelliseerde tomaten

Culy’s Monique is vanaf dag één fan van deze pasta en serveert ze regelmatig voor vrienden.

Tip: maak het gerecht alleen als je verse dragon kan vinden, dat maakt echt het verschil.

Tagliatelle met worst en gekarameliseerde tomaten

Spaghetti met romige pompoensaus

Deze romige pompoensaus kan je dagen van tevoren maken én je tafelgenoten zullen alleen maar meer van je gaan houden zodra ze het proeven.

Pompoensaus (1)

Pasta pesto

Culy’s Monique ontdekte in het Italiaanse Bari ontdekte strascinati (een soort orrechiette) en maakte daarmee deze ultieme pasta pesto.

Pasta pesto

Lasagne met lamsvlees, tomatensaus en crème fraîche

Deze lasagne met lamsvlees, tomatensaus en crème fraîche is een must om te maken!

Culy_Homemade_lams_lasagne0001

Easy peasy geroosterde tomatensaus

Deze easy peasy tomatensaus van geroosterde tomaten, ui, knoflook en balsamico maak je in de oven! Het enige wat je moet hebben voor dit recept, is geduld. En veel zin in knoflook.

Culy Homemade: easy peasy geroosterde tomatensaus0001

Reageer op artikel:
Dit zijn de favoriete pastarecepten van de Culy redactie
Sluiten