Culy Homemade: tortelloni met salie en botersaus

Culy 26 feb 2016 Diner

Het simpelste Italiaanse gerecht ooit, maar de smaak zit ‘m juist in de simpliciteit. Deze tortelloni met salie en botersaus staat binnen 10 minuutjes op tafel. Echt waar!

Koop de beste kant-en-klare tortelloni die je kunt vinden. Wij haalden heerlijke tortelloni met pompoenvulling bij Al Ninèn in Amsterdam. Kook deze volgens aanwijzingen gaar; verse tortelloni hoeven vaak maar 3 minuutjes te koken in ruim gezouten water.

Rasp de Parmezaanse kaas. Smelt de boter in een klein pannetje. Verhit ondertussen in een koekenpan een laagje olie en ‘frituur’ hierin de salieblaadjes krokant. Let op: het kan hard gaan, en je wil niet dat ze verbranden!

Serveer de tortelloni met de gesmolten boter, Parmezaanse kaas, krokante salie en kruid goed met peper en zout. Besprenkel eventueel nog met wat goede extra vergine olijfolie.

Tortelloni met salie en botersaus2img_3694

Voor 2 personen:

  • 12 (liefst verse) gevulde tortelloni
  • Goed stuk Parmezaanse kaas
  • 50 gram roomboter
  • Bosje versie salie
  • Olie
  • Peper en zout
  • Extra vergine olijfolie
Reageer op artikel:
Culy Homemade: tortelloni met salie en botersaus
Sluiten