Culy Homemade: supersnelle pasta caprese

Monique van Loon 21 sep 2015 Diner

Deze smakelijke pasta caprese is heel snel in elkaar gezet en is lekker in al zijn eenvoud.

Kook de pasta in kokend water al dente volgens de aangegeven tijd op de verpakking. Haal op het einde een klein kopje kookvocht uit de pan en bewaar deze eventjes.

Verwarm ondertussen in een koekenpan wat olijfolie en bak hierin de fijngesneden knoflook, ongeveer 1-2 minuten. Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze toe, laat op medium vuur zacht worden en plet ze dan een beetje met een vork. Voeg de witte wijn, balsamico-azijn en een eetlepel suiker toe.

Voeg de helft van de fijngesneden basilicum toe en kruid met peper en zout. Laat de suiker lekker inkoken. Voeg als het geheel te droog is nog een beetje kookvocht van het pasta toe. Voeg tot slot de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer door. Zet het vuur uit.

Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Schep goed om. Verdeel over twee borden, leg op elk bord een bol mozzarella op de pasta en maak af met de rest van de basilicum, peper, zout en nog wat extra vergine olijfolie.

Culy Homemade pasta caprese0004

Bord: Bitossi Home

Dol op mozzarella?

Bekijk dan hier onze favoriete variaties op de klassieke caprese.

caprese stock

Voor 2 personen:

  • 1 teentjes knoflook, gepeld en in stukjes gesneden
  • 175 gram pasta (bv. schelpjespasta)
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • Scheut witte wijn
  • Scheut balsamico-azijn
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 2 bollen (buffel)mozzarella
  • Verse basilicum, fijngesneden
  • Handvol geraspte Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Zout & peper
Reageer op artikel:
Culy Homemade: supersnelle pasta caprese
Sluiten