Redactie
Redactie Diner 3 okt 2014
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: klassieke spaghetti met tomatensaus & gehaktballetjes

Soms heb je gewoon een stevig bord pasta nodig, en wat is er dan lekkerder dan spaghetti met tomatensaus en… gehaktballetjes?! Deze pasta is een typisch voorbeeld van comfort food, samen met wat vers geraspte Parmezaanse kaas en een flink glas rode wijn. Krijg je al trek? Dit is Culy’s favoriete recept.

Tip: de truc bij een goede tomatensaus zit ‘m in het continu proeven. Ruik, proef, lepel en slurp totdat je geen tomaat meer kan zien, want alleen zo krijg je de saus die voor joú perfect is.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak deze een paar minuutjes in een scheutje olijfolie in een grote braadpan en breng op smaak met peper en zout. Giet de tomatenblokjes bij het mengsel en laat goed opwarmen. Doe de deksel op de pan en laat pruttelen.

Begin nu met het maken van de gehaktballetjes, zorg hierbij dat je schone en vooral niet te warme handen hebt. Meng het gehakt met de Parmezaanse kaas en de fijngehakte peterselie en een beetje zout en peper. Voeg het paneermeel en ei toe en kneed met je handen totdat het goed gemengd is. Draai kleine balletjes (het is even een werkje, maar het is het zeker waard) en rol deze door de bloem.

Vul een grote pastapan met ruim water en breng aan de kook. Kook de spaghetti volgens de verpakking.

Verhit in een koekenpan een scheut olijfolie en bak hier de gehaktballetjes in. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn, want ze zullen nog even verder garen in de saus. Je kan er ook eventueel voor kiezen om de balletjes al eerder te maken.

Voeg een scheut rode wijn toe aan de saus en laat een paar minuutjes borrelen. Proef, en voeg de suiker en azijn toe. Hierdoor ontstaat een goede balans tussen zoet en zuur. Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus. Laat nog even lekker pruttelen totdat de spaghetti klaar is.

Serveer de pasta met de saus en wat extra geraspte Parmezaanse kaas en peterselie. Besprenkel met een scheutje goede olijfolie en… Buon appetito!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.