Redactie
Redactie Inspiratie 15 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Dit zijn de 3 leukste food festivals dit weekend

Elke vrijdag vind je op Culy.nl een overzicht met drie van de leukste food festivals van Nederland. Met niet alleen food festivals en markten in Amsterdam, maar verspreid door het hele land. 

Festella – Amsterdam

Deze zomer wordt het eerste Nutella-festival georganiseerd in Amsterdam. Op zaterdag 16 juli vindt Festella plaats op het terrein van het nieuwe Stadspodium in Westpoort, vlakbij het Westerpark en station Sloterdijk.

Tijdens het festival kun je genieten van zo’n beetje alles wat met de hazelnootpasta te maken heeft: van pannenkoeken tot (fruit)shakes, maar ook hartige gerechten. Kaartjes kosten €12,- per stuk en bestel je hier.

Festella – 16 juli – Stadspodium, Amsterdam

VIStival

Komend weekend wordt voor alweer de zevende keer het VIStival georganiseerd. Dit culinaire festival staat in het teken van – je raadt het al – vis en vindt plaats in Den Oever.

Tal van koks en vissers maken de lekkerste hapjes en gerechten met verse vis. Daarnaast is er veel aandacht voor de visserij in het algemeen, kan je een rondvaart maken op het wad en is er een zeeaquarium. Ook leuk: vanaf 08.30 is de vismarkt geopend!

VIStival – 16 juli – Haventerrein, Den Oever

Amersfoort KOOKT

Tot slot Amersfoortt KOOKT. Drie dagen lang wordt de stad omgetoverd tot een grootschalig openluchtrestaurant met foodtrucks, pop-ups restaurants, optredens en meer.

Toegang is gratis en verwacht vooral heel veel gezelligheid, voor jong en oud.

Amersfoort KOOKT – 15 tot en met 17 juli  – De Nieuwe Stad, Amersfoort

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.