De lekkerste gerechten met kersen
Dol op plompe kersen bomvol smaak? Ook wij behoren tot die club en verzamelden daarom de lekkerste gerechten met kersen.Â
Zodra de eerste kersen van eigen bodem in zicht zijn, beginnen de wieltjes al te ratelen. Er gaat namelijk niets boven die dikke, zachte Hollandse kersen (al zijn die van onze Zuiderburen stiekem ook érg lekker).
Voor veel gerechten zoals cheesecake en Schwarzwälder Kirschtorte worden kersen uit blik of pot gebruikt, maar in dit artikel gaan we puur voor gerechten gemaakt van verse kersen.
Clafoutis
De Franse klassieker maak je traditiegetrouw met kersen en dat is niet zonder reden. Het tikje zure combineert perfect met de custard-achtige vulling.
Kersenfinanciers
Financiers zijn kleine amandelgebakjes die je veelal bij de koffie geserveerd krijgt. Rudolph van 24Kitchen maakt ze met verse kersen én chocolade, de perfecte combinatie.
Eton Mess
Eton Mess is ons go-to toetje als we gasten over de vloer krijgen. Top met verse (ontpitte) kersen en ander rood fruit.
Amandel-kersenkoek
Deze amandel-kersenkoek van Caroline is simpel, snel en lekker. Wat wil je nog meer?
Semifreddo met witte chocolade
Dit recept voor semifreddo met kersen en witte chocolade is een makkelijke variant op roomijs. Zo lekker!
Palmiers
Rosah van MasterChef maakte deze heerlijke palmiers: simpele bladerdeegkoekjes met kersen.
Kersentaart met frangipane
Heb je een diner voor de boeg en wil je je gasten imponeren? Maak dan deze kersentaart van Carolines Blog.