Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Inspiratie 7 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

NY is de pizzahemel! Hier eet je de lekkerste pizza in New York

Zeg je pizza, dan zeg je New York. En zeg je New York, dan zeg je pizza. Enfin, je snapt dat pizza en New York onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Mocht er een stedentrip naar New York op de planning staan, dan moet je zeker even langs één (of langs allemaal, we won’t judge) om te genieten van een grote punt goddelijkheid.

Want de combi van pizzadeeg, tomaten, mozzarella en andere smaakvolle toppings, daar zegt niemand ‘nee’ tegen.

Pizza in New York bij Roberta's

Roberta’s

230 Park Ave, Brooklyn, New York

Een van de eerste hipster restaurants in Brooklyn was Roberta’s, waardoor de wijk Bushwick op de culinaire kaart gezet werd. Dat snappen we wel, want hipheid staat voorop in deze pizzeria. De pizza’s worden bereid in een gigantische houtoven. En ook fijn: in de winter kunnen hongerige gasten eten en zichzelf opwarmen bij een kampvuur in de bijbehorende tuin.

Nieuws! De eigenaar van Roberta’s staat op het punt om zijn goedlopende pizzaria uit te bereiden met een tweede locatie in de Domino Sugar Factory in Williamsburg. We kunnen niet wachten!

Zelf een pizza maken zoals ‘ie bij Roberta’s op het menu staat? Dat kan, want wij maakten al eerder hun Bee Sting Pizza met salami, chilipeper en honing voor je na. Het (verrassend makkelijke!) recept vind je natuurlijk op Culy.

Una Pizza Napoletana

175 Orchard St, New York

Negen jaar nadat de eigenaar van Una Pizza Napoletana, Anthony Mangieri, zijn veelgeprezen pizzeria sloot, heeft hij ervoor gekozen om de pizzeria weer nieuw leven in te blazen. Dat is een feestje voor ons, want de pizza’s van Una Pizza Napoletana werden alom geprezen om hun smaak en knapperigheid.

Je kunt in de nieuwe pizzeria niet alleen terecht voor pizza’s, maar ook voor andere hapjes om je honger te stillen, zoals Burrata met tomaten en kreeftenolie of goddelijke prosciutto.

Kesté Pizza & Vino

271 Bleecker St. New York

Bij Kesté Pizza & Vino eet je de échte authentieke Italiaanse pizza, zoals de Italianen ‘m bedacht hebben. Het restaurant in Greenwich Village wordt gerund door Roberto Caporuscio, een chefkok die getraind is in het maken van Napolitaanse pizza’s. En dat proef je!

Op de kaart staan niet alleen standaard pizza’s, maar ook bijzondere exemplaren zoals met citroen op de foto hierboven. We kunnen niet wachten om die een keer te proberen.

John’s of Times Square

260 W. 44th Street, New York

Het is even zoeken tussen de immense reclameborden, felle lampen en fluorescerende teksten, maar John’s of Times Square is de moeite waard om even te zoeken. Deze pizzeria is gevestigd in een oude kerk, waarvan je onder andere de koepel van glas in lood nog kunt bewonderen. Voor een authentieke smaak worden de pizza’s in een steenoven gebakken, yum!

Ook lekker: lichte lentepizza met groene asperges

Motorino Pizzeria

349 E 12th St, New York

Motorino Pizzeria is een pizzeria waar je pizza’s met de meest knapperige bodem kunt krijgen. Een aanrader is de pizza met, je raadt het nooit, spruitjes, pancetta, knoflook en mozzarella. Een combinatie waar je in eerste instantie niet meteen aan zal denken, maar bij Motorino is het een echte klassieker!

Pasquale Jones

187 Mulberry St, New York

Het menu én de inrichting van Pasquale Jones zijn geïnspireerd door de moderne kant van Italië. Er is dus niets traditioneels aan dit restaurant, en dat maakt ‘m juist zo bijzonder tussen alle traditionele pizzeria’s. Pasquale Jones heeft een uitgebreide wijnkaart, waar de wijnsoorten de verschillende regio’s in Italië representeren.

Meer lezen over pizza:Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.