Culy Homemade: Eton Mess met bramen, kersen, frambozen & hazelnoten

Culy 13 okt 2013 Dessertrecepten

Hoewel een prachtig versierd frambozentaartje er schitterend uitziet, blijken de meest rommelige desserts toch vaak het lekkerst. Zo ook de Britse eton mess met slagroom, vruchten en meringue.

De klassieke versie wordt gemaakt met verse aardbeien, maar je kunt uiteraard variëren en kijken welk fruit er op dat moment in het seizoen is. Daarnaast kun je ervoor kiezen kant-en-klare meringues te gebruiken, of ze zelf te maken. It’s up to you! Wij maakten de meringue zelf en kozen voor bramen, kersen, frambozen en wat fijngehakte geroosterde hazelnoten.

Meng de vruchten door de suiker en zet apart, laat een uurtje ‘marineren’. Klop de slagroom lobbig.

Breek met je handen de meringues in kleine brokjes van verschillende grootte. Je kunt het gerecht op verschillende manieren presenteren: alle ingredienten los van elkaar, alles met elkaar gemengd, of laagjes maken van meringue-room en vruchten. Top af met de fijngehakte hazelnootjes. Enjoy!

IMG_5313IMG_5327

Voor 6 personen:

  • 500 gram vruchten
  • Paar eetlepels suiker
  • 500 ml slagroom
  • 6 grote of 12 kleine meringues
Reageer op artikel:
Culy Homemade: Eton Mess met bramen, kersen, frambozen & hazelnoten
Sluiten