Redactie
Redactie Dessertrecepten 22 aug 2011
Leestijd: 1 minuut

Cheesecake in een potje

Dat is nog eens ‘n creatieve manier van cheesecake serveren: in een weckpotje! Vooral ideaal voor picknicks of als toetje bij een buiten barbecue.

* Je kunt de koekjesbodem ook weglaten als je wilt, sla dan de eerste twee ingrediënten en de eerste alinea hieronder over.

Verkruimel de koekjes totdat ze heel fijn zijn. Wij gebruiken een vijzel, maar je kunt ze ook in een theedoek doen, deze dichtknopen en er heel hard op slaan met bijvoorbeeld een pan of deegroller (goed tegen frustraties…). Meng de koekkruimels met de gesmolten boter (die moet echt gesmolten zijn!), roer het goed door en bedek hiermee de bodem van de weckpotjes. Stop deze in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden graden. Kook water in een pan of waterkoker voor het waterbad (later in dit recept).

Neem een grote kom en een (hand)mixer. Meng de suiker en de citroenschil. Mix de roomkaas en de slagroom samen tot een gladde massa. Voeg de eieren een voor een toe. Schraap het mengsel langs de randen naar beneden tussen het toevoegen van elk ei. Voeg vanille en het suiker met citroenschil toe en mix tot een glad mengsel.

Schenk het beslag in weckpotten (over de bodem) tot ongeveer drie-vierde vol. Plaats de potten in een diepe ovenschaal en giet het kokende water in de pan tot halverwege de zijkanten van de potten. Zet de schaal in de oven en bak 25 tot 30 minuten, totdat de randen gebakken zijn, maar het midden nog een beetje vloeibaar is.

Verwijder voorzichtig de potten uit het waterbad en zet ze op een rooster, om volledig af te koelen. Zodra ze zijn volledig afgekoeld, zet je ze tenminste vijf uur in de koelkast. Afmaken met vers fruit of fruit uit blik (zoals kersen), en serveren maar!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.