Kersen clafoutis van Matt Preston

Culy 29 jul 2016 Recepten

Matt Preston, bekend van de Australische MasterChef, heeft een nieuw boek uitgebracht: De perfecte Preston. En wij mogen een heerlijk recept uit dit boek met jullie delen: kersen clafoutis!

Matt: “Dit traditionele Franse dessert komt oorspronkelijk uit de regio Limousin; de naam is afkomstig uit het regionale dialect en betekent ‘vullen’. Graag wil ik je nog laten weten dat een clafoutis alleen met kersen gemaakt kan worden en dat dit dessert flaugnarde heet als je ander fruit gebruikt.

Onthoud dit voor het geval een van je vrienden je ooit een kweepeer of abrikozenclafoutis aan wil bieden. Het is een mooi leermoment voor je vrienden en maakt jou tot een culinaire wijsneus.”

Het recept voor kersen clafoutis

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ronde, ondiepe bakvorm van 23 cm flink in met boter.

Vermeng melk, suiker, eieren, vanille-extract, zout en bloem in de kom van de keukenmachine en pulseer kort. Schenk de gesmolten boter erbij en pulseer tot een beslag ontstaat.

Verdeel de kersen over de bodem van de bakvorm. Schenk het beslag erover en bak de clafoutis 10 minuten op 200 graden.

Zet de oven dan op 175 graden en verdeel de stukjes boter over de bovenkant van de clafoutis. Zet deze nog 25-30 minuten in de oven, tot het beslag helemaal gaar is.

Serveer de clafoutis warm, bestoven met poedersuiker.

Kersen clafoutis

Tekst: Matt Preston, foto’s: Mark Roper

De perfecte Preston (uitgebracht door Kosmos Uitgevers) is binnenkort te koop in de (digitale) boekhandel voor € 24,99.

Voor 6-8 personen:

  • 200 ml melk
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • Snufje zout
  • 80 gram bloem
  • 70 gram boter, gesmolten
  • 400 gram kersen, ontpit
  • 40 gram boter, in grove stukjes
  • Poedersuiker, voor het bestuiven
  • Ronde, ondiepe bakvorm van 23 cm
Reageer op artikel:
Kersen clafoutis van Matt Preston
Sluiten