Redactie
Redactie Inspiratie 7 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Vacature: Culy zoekt een freelance (culinair) redacteur

Culy zoekt een fantastische freelance (culinair) redacteur die in hoog tempo schrijft en die ongelofelijk blij wordt van lekker eten (en daar álles over weet of wil weten!). Kom jij de Culy-redactie versterken in 2022?

Vacature freelance (culinair) redacteur

Op Culy.nl inspireren we dagelijks met artikelen waar het water je van in de mond loopt. Van lekkere recepten en food fotografie tot handige filmpjes over eten en slimme tips voor in de keuken. Culy haalt het mooiste en beste uit zowel de eigen keuken als de rest van het web. Om te verrassen met culinaire ontdekkingen uit de hele wereld.

Wat ga je doen? ​

Als (freelance) Culy-redacteur dompel je je de hele dag onder in de wereld van je favoriete onderwerp: eten! En vooruit: soms ook een bijpassend drankje. Wat de allerbeste vissaus is bijvoorbeeld, hoe je foutloos rijst kunt koken of waar je de verrukkelijkste broodjes van Amsterdam/Utrecht/Groningen haalt. Maar van een lijstje met de allerlekkerste recepten met kip weet je ook een amusant verhaal te maken.

Dit doe je in lijn met onze doelgroep en vanuit jouw affiniteit met eten.

Ook voor onze freelancers is er ruimte om mee te denken tijdens brainstormsessies. Eigen initiatief stellen we altijd op prijs.

Hoe kom ik binnen?

We gaan graag het gesprek aan met een freelance redacteur die een hbo- of wo-studie op het gebied van communicatie of journalistiek heeft afgerond. Je hebt een brede interesse in eten en alles wat er zich afspeelt in de foodwereld. Hierdoor snap je de Culy-doelgroep door en door.

Je hebt een vlotte, creatieve pen (af en toe een knipoog vinden we leuk), schrijft snel en weet hoe je artikelen niet alleen foutloos maar ook goed vindbaar in Google op moet leveren (lees: de regels van SEO kun je dromen). Wij denken dat een journalistieke opleiding en/of achtergrond/ ervaring met WordPress en Google Analytics je daarbij gaat helpen.

Daarnaast is eten je lust en je leven. Je honger naar nieuws en informatie over eten is niet te stillen, je wil áltijd weten hoe je de beste versie van een gerecht klaarmaakt en je vrienden appen je tot vervelens toe met hun vragen over de tofste adresjes om uit eten te gaan.

Dit hebben wij voor jou in huis:

  • Een inspirerende werkplek bij het grootste culinaire online platform van Nederland in een jong en enthousiast team dat net zo bezeten is van eten als jij;
  • Een freelance overeenkomst voor in ieder geval 8 uren per week en misschien wel meer;
  • Hybride werken, en dus mogelijkheid om thuis te werken;
  • Héél veel eten.

Periode

We zoeken een freelance redacteur die vanaf half januari van start kan gaan (eerder of later in overleg). Reageer vóór 31 december 2021.

Trek in die job?

Heb jij wel trek in die freelance job bij Culy? Laat dan van je horen! We zien jouw motivatie, cv en drie stukken waar je trots op bent graag tegemoet.

Mail naar Nancy van Batenburg: [email protected]. Vermeld daarbij ook je dagtarief (of een indicatie daarvan).

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.