Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 6 feb 2012
Leestijd: 1 minuut

Zo kan je makkelijk zelf Filet Américain maken

Een broodje Filet Américain voelt altijd als een traktatie. En dat is het ook, daarom gaan we altijd voor de állerlekkerste. Zelf Filet Américain maken dus: want dat is veel simpelere dan het lijkt!

Filet Américain is al vele jaren superpopulair in Nederland. Het lijkt op steak tartare, maar dat is vaak een stuk grover en wordt meestal niet op brood gegeten. Filet Américain juist wel, of op toastjes bij de borrel.

Filet Américain is eigenlijk vooral fijn gemalen (mager) rundvlees, soms met kruiden, een uitje of andere extra smaakmakers.

In België is dit goedje zó populair dat het in elke snackbar, sandwichbar of brasserie op de kaart staat. De Belgen smeren het naar hartenlust op geroosterde boterhammen (toast Cannibale) of op stokbrood met ui, augurk en ei (broodje Martino). Loopt het water jou ook al in de mond?

Toast Kannibaal uit het nieuwe kookboek van Rijsel

Filet americain
Ogechi Chibueze voor Culy

Recept: zelf Filet Américain maken

  1. Doe de tartaar in de keukenmachine en draai fijn met de mayonaise, mosterd, tabasco en paprikapoeder. Zorg dat het heel fijn wordt.
  2. Schep daarna in een bakje en breng op smaak met peper, zout, worchestershiresaus en wellicht nog wat tabasco. Tip: als het mengsel iets te ‘droog’ is, kun je het met mayonaise smeuïger maken.

Pintxos de jamón y all-i-oli (broodjes met ham en aioli-crème)

Meer lekkere belegde broodjes:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.