Culy
Culy Recepten 6 feb 2012

Zo kan je makkelijk zelf Filet Américain maken

Filet Américain is al vele jaren super populair in Nederland. Het lijkt op steak tartare, maar dat is vaak een stuk grover en wordt meestal niet op brood gegeten. Filet Américain juist wel, of op toastjes bij de borrel.

Filet Américain is eigenlijk vooral fijn gemalen (mager) rundvlees, soms met kruiden, een uitje of andere extra smaakmakers. In België is dit goedje zó populair dat het in elke snackbar, sandwichbar of brasserie op de kaart staat. De Belgen smeren het naar hartelust op geroosterde boterhammen (toast Cannibale) of op stokbrood met ui, augurk en ei (broodje Martino). Loopt het water jou ook al in de mond?

Natuurlijk kun je ook zelf Filet Américain maken! Culy vertelt je hoe.

Doe de tartaar in de keukenmachine en draai fijn met de mayonaise, mosterd, tabasco en paprikapoeder. Zorg dat het heel fijn wordt.

Schep daarna in een bakje en breng op smaak met peper, zout, worchestershiresaus en wellicht nog wat tabasco. Als het mengsel iets te ‘droog’ is, kun je het mayonaise smeuïger maken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bron: Wikimedia

Wat eten we met Kerst? Download het gratis Culy Kerst Kookboek!

Schrijf je in de voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox

Reageer op artikel:
Zo kan je makkelijk zelf Filet Américain maken
Sluiten