Redactie
Redactie Recepten 6 feb 2012
Leestijd: 1 minuut

Zo kan je makkelijk zelf Filet Américain maken

Filet Américain is al vele jaren super populair in Nederland. Het lijkt op steak tartare, maar dat is vaak een stuk grover en wordt meestal niet op brood gegeten. Filet Américain juist wel, of op toastjes bij de borrel.

Filet Américain is eigenlijk vooral fijn gemalen (mager) rundvlees, soms met kruiden, een uitje of andere extra smaakmakers. In België is dit goedje zó populair dat het in elke snackbar, sandwichbar of brasserie op de kaart staat. De Belgen smeren het naar hartelust op geroosterde boterhammen (toast Cannibale) of op stokbrood met ui, augurk en ei (broodje Martino). Loopt het water jou ook al in de mond?

filet américain
Bron: Wikimedia

Zelf Filet Américain maken

Doe de tartaar in de keukenmachine en draai fijn met de mayonaise, mosterd, tabasco en paprikapoeder. Zorg dat het heel fijn wordt.

Schep daarna in een bakje en breng op smaak met peper, zout, worchestershiresaus en wellicht nog wat tabasco. Als het mengsel iets te ‘droog’ is, kun je het mayonaise smeuïger maken.

Pintxos de jamón y all-i-oli (broodjes met ham en aioli-crème)