Culy
Culy Exclude Facebook 6 feb 2012

Filet Américain zelf maken

Filet Américain is al vele jaren super populair in Nederland. Het lijkt op steak tartare, maar dat is vaak een stuk grover en wordt meestal niet op brood gegeten. Filet Américain juist wel, of op toastjes bij de borrel.

Filet Américain is eigenlijk vooral fijn gemalen (mager) rundvlees, soms met kruiden, een uitje of andere extra smaakmakers. Maar, de Belgen eten filet Américain juist erg grof, en vaak als vlees samen met frieten. Niet op brood of toast, dus.

Natuurlijk kun je ook zelf Filet Américain maken! Culy vertelt je hoe.

Doe de tartaar in de keukenmachine en draai fijn met de mayonaise, mosterd, tabasco en paprikapoeder. Zorg dat het heel fijn wordt.

Schep daarna in een bakje en breng op smaak met peper, zout, worchestershiresaus en wellicht nog wat tabasco. Als het mengsel iets te ‘droog’ is, kun je het mayonaise smeuïger maken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bron: Wikimedia
Reageer op artikel:
Filet Américain zelf maken
Sluiten