Redactie
Redactie Inspiratie 21 nov 2012
Leestijd: 3 minuten

Culy interviewt: food blogger Shaheen van PurpleFoodie.com

Via Le Cordon Bleu ontmoet Culy’s Marina veel mensen in de internationale culinaire wereld. Zo leerde ze Shaheen Peerbai kennen; eigenaresse van purplefoodie.com. Een foodblog vol met inspiratieverhalen en foto’s wat betreft toegankelijk lekker eten. Marina interviewde haar speciaal voor Culy.nl.

Ben je altijd geïnteresseerd geweest in goed eten?
Ja, ik ben opgegroeid in een bourgondische familie. Mijn opa was een van de meest gepassioneerde eters ooit. Mijn oma was een van de beste koks. Ze kookte altijd simpele maaltijden, maar vol van smaak. Mijn interesse begon zich te ontwikkelen toen ik kruiden en groenten mee hielp snijden in haar keuken. Ook vond ik het erg leuk om perfecte indiase dosa’s te maken (linzen pannenkoekjes).

baking-shaheen

Hoe ben je een foodblogger geworden?
Ik heb mijn carrière in foodblogging niet gepland. Ik begon mijn blog purplefoodie.com toen ik bij een IT-bedrijf werkte. Veel collega’s hadden een blog en suggereerden dat ik er ook een zou moeten beginnen vanwege mijn populaire brownies. Ik wist niet zeker of er veel animo voor zou zijn, omdat er al genoeg brownie recepten op het net staan. Naarmate de tijd verstreek werd mijn blog steeds populairder en werd ik een food editor voor het BBC-tijdschrift Good Food.

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Voor het koken haal ik mijn inspiratie uit verschillende bronnen: wat ik zie op een lokale markt die dag, welk product er in het seizoen is of iets wat ik tijdens een reisje heb gegeten. Mijn verhalen op mijn blog vloeien voort uit mijn reizen.

Ben je ergens in gespecialiseerd (patisserie of koken)?
Ik zag mezelf altijd als een patisserietype en vond koken niet leuk. Toen ik les nam op Le cordon bleu in Londen en de basis van de Franse keuken leerde, heeft dat me ertoe gezet meer te experimenteren. Tijdens mijn tijd in Londen heb ik een paar verschillende soorten lessen gehad: patisserie, een blok over pizza en een derde blok over brood & wijn. Die laatste ervaring vond plaats bij het bekende Londense restaurant St John; dat gaf mij nog meer zin om verder te gaan met koken.

JOLN4JOLN3

Heb je een bepaalde stijl tijdens het koken?
Ik ontdek nog steeds allerlei soorten eten, en hanteer dus geen bepaalde stijl. Wat ik maak hangt erg af van het onderwerp. Als voorbeeld: voor de vrijdagse lunch (fridaylunches.fr, een initiatief met vriendinnen) maken we elke week broodjes, toetjes en huisgemaakte drankjes voor 60 mensen. We houden het eenvoudig met interessante ingrediënten die in het seizoen zijn. Voor een ander nieuw project bieden we een etentje aan volgens een menu in onze appartementen in Parijs. Deze stijl is weer veel formeler dan Friday Lunches. Zo maken we bijvoorbeeld: peterseliepesto, prosciutto cotto, zongedroogde tomaatjes en geschaafde kaas met een pruimen-kaneel drankje. Als toetje een hazelnoot-peer cake.

Heb je tips voor mensen die graag die food business in willen?
Food writing is een enorme trend geworden en dat gaat gepaard met veel competitie. Een goed boek dat ik je aanraad is “Will write for food”. Ik heb dit boek volledig doorgelezen toen ik deze business inging.

Kan je onze Culy lezers je online inspiratie bronnen verklappen?
Mijn favorieten: 101cookbooks.com, likeastrawberrymilk.com, tale-of-two.com en voor foodwriting: Dianne Jacob.

Als afsluiter : wat zijn je favoriete culinaire plekken in Parijs?
Een warme chocolademek bij Angelina
Lunch bij Chez Janou of bistrot Paul bert
Vijgenbrood en walnootbrood bij Eric Kayser
Traditionele crêpes bij Creperie Josselin
Macarons en plaisir Sucré bij Pierre Hermé
Fleur de sel bij Crepe Dentelle

JOLN1JOLN5

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.