Redactie
Redactie Inspiratie 21 nov 2012
Leestijd: 2 minuten

9 makkelijke tips om je favoriete soep nóg lekkerder te maken

Wat is er lekkerder dan thuis komen van een zware dag werken en genieten van een heerlijke, warme, verse kop soep? Juist, helemaal niets! Daarom geven we je graag 9 tips waarmee je in één klap je soep een stuk lekkerder maakt.

Korsten van de kaas: het klinkt misschien een beetje vreemd, maar je weet niet wat je proeft wanneer je een stuk korst van je favoriete kaas meekookt in je soep. Gebruik bijvoorbeeld lekkere Parmezaan, of komijnekaas voor een extra effect.

Takjes tijm: net even anders dan de ‘standaard’ peterselie en basilicum, en minstens zo lekker! Voeg voor het koken een aantal takjes tijm doe, tijdens het koken zullen de blaadjes vanzelf los komen en door de heerlijke smaak van de tijm zal je soep nóg lekkerder worden.

Gevogeltekruiden: de zakjes kruiden die je bij je poelier of in de supermarkt haalt voor gevogelte, geven net dat beetje extra smaak aan je groentesoep en is dus niet alleen bij gevogelte lekker!

De stam van paddestoelen: gooi ze niet weg! De stam van paddestoelen zitten boordevol smaak en zijn dus ideaal om mee te koken in je soep (of saus).

champignonsoep

Yoghurt: net wat minder vet en machtig, maar even goed lekker en een ideale manier om je soep romig te maken.

Groenten: roer vlak voordat je de soep opdient een handje (jonge of fijngesneden) groenten door je soep, doordat ze niet meekoken blijven ze hun structuur behouden en proef je ze beter.

Cress & kiemgroenten: ze zijn op steeds meer plekken verkrijgbaar en boordevol smaak en vitaminen. Het is heerlijk om wat basilicum-, daicon- of zelfs honingcress te serveren bij je soep, of roer er op het laatste wat heerlijke aspergekiempjes er door heen. De betere groentewinkels en de meeste groothandels hebben dit soort producten meestal, maar ze worden ook bij steeds meer supermarkten in het schap gezien.

Ook leuk: ze zijn super makkelijk zelf te kweken!

Geroosterde knoflook: geroosterde of gepofte knoflook is zó lekker en fleurt zo goed als elk gerecht op,  zo ook soep! Rooster het met een beetje knoflook in de oven tot het mooi zacht is en roer het door je soep, yum!

 Zorg dat je weet welk vlees je koopt: maak je een soep waar vlees in gaat? Ga dan langs je slager of zoek op het internet wat de beste soort is voor jouw soep, het kan namelijk een groot verschil maken!

Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.